onsdag 4 april 2007

Chilistatus

Så här ser de ut nu, chiliplantorna. 17 frön har grott och kommit upp, 11 frön har ännu inte bestämt sig. Ingen trend kan skönjas vad gäller sort och grobarhet. Nu står plantorna i garderoben under lysröret. När jag kommer tillbaks från landet ska de vuxnare skolas om i större krukor.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Är scoville graderna för en habanero dulche de samma som för en "vanlig" habanero?

  SvaraRadera
 2. Jag har odlad chili i några år, och de blir så groteskt höga, 1,5 meter oavsett sort. Har du prövat att toppa plantorna någon gång?

  undrar,

  Eva

  SvaraRadera
 3. Vad är det för lysrörslampa du har i garderoben? Mina rokoto och ormpeppar (flerårig mer krukväxtliknande variant) är inte hälften så stora som dina (bara två små bladpar), och jag sådde dem i mitten av februari. Jag kanske behöver en lampa?

  Kpistina

  SvaraRadera
 4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?itool=abstractplus&db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=abstractplus&list_uids=16550597

  Du undrade, på ett annat ställe.

  KB

  SvaraRadera
 5. Jessika: Nej för den är ju dulche. Den ska vara alldeles mild, men ändå ha den goda fruktiga habanero-smaken. Jag blir mer och mer intresserad av mild chili.

  Eva: Nej jag har aldrig prövat att toppa plantorna. Jag har högt i tak. Men förra året odlade jag en Peruwian Purple som inte blev högre än c:a 40 cm. Och en annan som jag tror hette Monkeyface blev nog inte högre än 100 cm.

  Kpistina: Det är en vanlig lysrörsarmatur som jag fick när de byggde om lite på jobbet. De blir glada av mycket ljus när de fått sina första blad, och lysrör ger mycket ljus utan att alstra en massa värme. Den där indiska ormpepparn vill jag smaka sedan.

  KB: Tack.

  SvaraRadera