fredag 6 april 2007

Fyra meter jord

Idag har vi grävt land för potatisen som vi lagt på groddning i växthuset. En meter i timmen hinner vi med och idag gjorde vi fyra meter. Fem korgar med rötter och ogräs från framförallt kvickrot och maskros slängde vi på slarvkomposten. Det blir ett jättefint land
och nästa år kommer det att vara lätt att hålla efter.Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Å vilka härliga feta maskar!

  SvaraRadera
 2. Gör så här nu - lägg över en täckduk och låt vara. Just innan potatisen sätts tas täckelset bort. Jorden är då uppvärmd och under har alla ogräsfrön grott. Rensa och Du slipper allt jobb med att ständigt hålla efter. Man liksom rensar det mesta på en gång - sedan är det dags att sätta.
  Mina egna sättpotatisar ligger bak glaset på balkongen och groddar.

  SvaraRadera
 3. Nu blev det en täckduk av snö i stället! En riktig får läggas ut nästa helg. Din länk blev lite konstig och leder till antirojalistisk propaganda. Försöker du få mig i fängelse!

  SvaraRadera
 4. Ja jäklar - jag befinner mig i en dabatt om den thailändske kungen i ett helt annat sammanhang på en helt annan plats. Här är den rätta länken.
  Jo, i Thailand är jag rojalist, mest med tanke på den enda sammanhållande kraft som kungen för närvarande och det senaste decenniet utgjort.

  SvaraRadera