torsdag 12 april 2007

Sjutimmarslamm

Inspirerad av Andreas bestämde jag mig för att också pröva Sjutimmarslammet det skrivs om i Anthony Bourdains franska kök. Eftersom jag jobbar hemifrån så passade det bra att köra igång idag. Nu kör vi båda samtidigt, så det blir parallellamm. Det här gör vi olika:
 • Andreas kör på 140 150 grader, jag kör på 100 grader
 • Andreas binder steken och bryner den, jag är lat och kör efter Mr. Bourdains recept obrynt
 • Andreas tar en halvflaska vitt, jag tar 1,5 dl vitt och saften av en citron
Annars bara nyansskillnader. Lustigt nog har vi båda lagt till skalet av en citron.


Andra bloggar om: , , , ,

10 kommentarer:

 1. Rättvisa är allt: Lycka till du också!!

  SvaraRadera
 2. Tack! Visst var det ett smart drag att låta någon annan skriva ner receptet och sedan köra parallellt?

  SvaraRadera
 3. Eftersom Andreas verkar vara öppen för förändring under tillagningens gång skulle det kunna vara riskabelt samt erfordra regelbunden uppdatering, men i just det här fallet är ju grytan cementerad så risken är nog hyfsat låg. Jag får väl svara: Jajamen, skitsmart!

  SvaraRadera
 4. Vågar man sätta en stek i ugnen på morgonen, gå till jobbet och komma hem på kvällen till ett lammdoftande hem? eller måste man vänta till en dag då man är hemma?

  SvaraRadera
 5. Risken är ju att hemmet har tagits över av andra som också kännt doften och inte vill släppa in en. Jag skulle inte våga om jag hade gasspis.

  SvaraRadera
 6. Spännande att följa den parallella utvecklingen. Jag är intresserad av hur skillnaden mellan era lamm och det vi gjorde – på http://carlholmgren.com/category/mat-och-dryck/– som fick gå på 65 grader i 8 timmar.

  SvaraRadera
 7. Jag vågar inte gå ifrån gasspisen, men en pålitlig elspis kan ju stå på när man är på jobbet. Eller? Undrar var elsäkerhetsverket (el. dylikt) säger om det.

  K. Du skrämde mig rejält med ditt mail. Jag funderade verkligen om jag cementerat tätt när jag började känna dofterna...

  Jag tror verkligen att den här rätten bilr helt utomjordiskt god med ett lamm som man vet hur det ser ut och vad det betat.

  SvaraRadera
 8. Ska ni äta ihop också och provsmaka varandras? Jag är nyfiken på vad mängden vätska och antal grader gör för smaken...

  SvaraRadera
 9. Det hade varit trevligt, men jag har redan lovat bort min stek till P & T. Tar dit den oöppnad och håller tummarna.

  SvaraRadera
 10. oj, här går det undan! lycka till!

  SvaraRadera