måndag 5 mars 2007

Sjunde dagen

Så här ser salamin ut efter sju dagars torkning i 15 grader, 40-45% relativ luftfuktighet. De har krymt väldigt mycket. Ingen dålig lukt, bara en svag köttdoft. Men ska man våga äta den där?


Andra bloggar om: , , , ,

8 kommentarer:

  1. Klart du vågar! Den ser oemotståndlig ut. Mycket stiligt.

    SvaraRadera
  2. Den ser säkert attraktivare ut skivad och upplagd än den gör hängande.

    SvaraRadera
  3. Den ser helt underbar ut! Är den hård och stel?

    SvaraRadera
  4. Tackar å korvens vägnar.
    Jag har inte klämt på den än. Tänkte att den skulle få sväva i fred ett tag till.

    SvaraRadera
  5. Klart du vågar äta den - SÅ botylingiftig kan den ju nu inte vara ... Om korvtillverkning var förenat med dödsfara hade nog korvtillverkning inte varit så utbredd som den har varit historiskt sett. :)

    SvaraRadera
  6. Men du, K, apropå om du vågar äta den eller inte. Du vågade äta guancialen som hade mögel på sig i ett stadium. Det här är visserligen korv men du hällde ju i nitrit om jag inte missminner mig, samt salpeter, så det är klart att du vågar :).

    SvaraRadera
  7. Visst, jag ska äta den, men inte än på några veckor.

    Salpeter hade jag i, men kanske alldeles för lite. Nitrit hade jag inte i, men tanken är ju att nitratet/salpetern ska omvandlas till nitrit. Salpeter får man ju akta sig så att man inte tar för mycket av och dör av det. Måste skaffa en liten labbvåg så att jag kan mäta gram korrekt. Men Hugh kör ju utan salpeter också.

    Är det någon som vill vara i kamikaze-gruppen med mig?

    SvaraRadera
  8. Äckligt! Skulle inte vilja ha nåt sånt hemma.

    SvaraRadera