lördag 24 mars 2007

Arab är det nya ryss

Så är det officiellt. En kollega som i lumpen utbildades till förhörsledare på försvarets tolkskola, meddelar att han nu erbjuds en kurs i arabiska. Ryskan han fick lära sig är inte längre intressant. Araberna är våra nya fiender.


Andra bloggar om: , ,

7 kommentarer:

 1. Inte alls. Det blir bara en så konkret bekräftelse.

  SvaraRadera
 2. Det är ju i sig sorgligt att det inte förvånar någon...

  SvaraRadera
 3. Det förvånar mig iaf lika mycket som att det förvånar mig att svenska gubbar kallas pedofiler.

  SvaraRadera
 4. Det är klart man blir förvånad, när jag var inne i lumpen fick min löjtnant veta att jag hade arabiska som modersmål, då sa han till mig följande: "gör ditt bästa så ska jag fixa något bra till dig"? Jag blev väldigt förvånad och undrade vad i helvete menade han med detta?? Kunde det vara Tolk? Trodde han att jag gjorde lumpen för att jag inte hade något bättre för mig? Eller att jag är en luffare utan hopp eller framtid att "Tolk i armén" skulle vara räddnningen för mig från gatan. Det störde mig verkligen. Varför är arabiskan i svenska armén så jävla viktigt plötsligt, för att "terrorn" hotar vårt samhälle, och isåfall vad ska armén göra åt saken, kommer svenska soldater att springa runt på gatorna och i tunnelbanorna beväpnade med AK5:or för att höra om någon pratar arabiska?, våra FN soldater är mest stationerade i Kosovo och i Afghanistan två icke arabiska länder så det kan inte vara anledningen heller. Så vad har moderaterna gömt för oss i bagaget igentligen att lämna oss i amrikanernas händer som det rasistiska Danmark och prostuterade öststater gjorde med sina pojkar? Man undrar?

  SvaraRadera
 5. Läskigt nog så är det min erfarenhet att många som gått tolkskolan har maktpositioner i samhället och är väl medvetna om vilka andra som gått samma skola. Naturligtvis har många av dessa också värderingar gemensamma. Värderingar som de indoktrinerades med på tolkskolan och värderingar som rättfärdigar att tolkskolan har ett berättigande.

  Och som du säger är det lite konstigt med arabiskan, eftersom inte ens nästa attack, Iran, är arabisktalande.

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag ska rycka in på tolkskolan i sommar och vill bara informera om att tolkskolan efter murens fall inte utbildar efter vilka som anses som största hotet, utan utifrån var sverige har insatser idag, dvs tchad och afganistan. Därmed är språken som vi får lära oss arabiska/persiska. En av anledningarna till att jag blev antagen var mitt starka intress för just arabvärlden och dess kultur, detta är något som uppmuntras.
  Väl mött!

  SvaraRadera