tisdag 6 mars 2007

Johan Ehrenberg

Tisdagen den 13 mars klockan 19.00 kommer Johan Ehrenberg, chefredaktör för ETC, till Enskede Bibliotek för att tala om maktlöshetsjukan inom vänstern och sin nya bok Nya Ekonomihandboken, som är en uppdatering av den för mig omvälvande Ekonomihandboken som inte går att få tag på längre. Han kommer också att lägga fram sitt förslag till socialistiskt program. Jag ska gå dit och lyssna för jag tror att det blir både intressant, lärorikt och stärkande i dessa dystra tider. Det är dessutom gratis och han sägs vara en väldigt bra föredragshållare.

Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer:

 1. Jag är faktiskt lite orolig. Vad har hänt med återväxten av sunda vänstermänniskor? Efter Johan Ehrenberg, Göran Greider... vad?

  SvaraRadera
 2. Ja du. Vad gör du själv åt återväxten?

  Kalle Larsson, Hanna Löfqvist och Ali Esbati är tre som jag hoppas på och som jag tror kommer att synas mer längre fram. Jag tycker att Ohly är sund, men det är ju ingen som lyssnar på vad han säger. Socialdemokraterna för fram obehagliga människor som jag inte känner någon tillit till.

  Delvis beror det nog också på vilka som får synas, och det styrs mycket av media. Vänsterpartiet försökte desperat föra fram andra i valrörelsen, men media var inte intresserade av någon annan än Ohly.

  Det finns en torftighet också inom partierna. En konservatism och en rädsla för att släppa fram nya spelare. Trögt organiserade framstår de också. Tyvärr är det ju betecknande att man uppfattar Ehrenberg och Greider mer som självständiga debattörer än som personer med partipolitisk tillhörighet.

  Det finns säkert en massa sunda vänstermänniskor som aldrig får en syl i vädret och som inte syns men kämpar på i bakgrunden. Både inom och utom partipolitiken.

  SvaraRadera
 3. Själv tycker jag att Johan Ehrenborg inte är riktigt klok. För att kompensera för det kan jag inte komma på någon högermänniska som är vid sina sinnens fulla bruk heller.

  SvaraRadera
 4. Mmm, du har rätt, jag borde självklart göra mer än att verka i de lilla. Men vad jag menade är att jag tror att vänstern vinner på att ha personer som just Greider och Ehrenberg som inte uppfattas som partipolitiker. Oavsett om det är korkat eller inte så får de mer medieutrymme, som jag inte tror att partibundna Kalle Larsson eller Ali Esbati får möjlighet att föra fram på samma sätt.

  SvaraRadera
 5. Jessika: Då måste du förklara varför han inte är riktigt klok.

  Husmodern: Jo, men det är så trist att det är den gällande inställningen till politik och politiker. Att den som engagerar sig i politiska frågor blir politisk eller politiker och därmed opålitlig och möjlig att förakta utan sakargument, eller bara just därför möjlig att avfärda som samtalspart i media.

  SvaraRadera
 6. Jag återkommer i den frågan. Jag var så trött igår att jag nog inte riktigt använde mig av förståelig svensk syntax så jag ska klura lite.

  SvaraRadera