onsdag 6 december 2006

Fläsk med löksås

Idag har sidfläsket legat och rimmats i saltlag i två dygn, enligt Jens Linders recept. Dags att smaka. Köttet hade fått en ganska grå färg. Det gör inte så mycket, men jag undrar om det var för lite salpeter? Det var ganska salt, så det ska verkligen inte ligga längre i saltlagen. Jag stekte det och åt med kokt potatis & löksås till lunch. Mums. Smaken var god och starkare än hos köpefläsk.

2 kommentarer:

  1. Allvarligt, två dagar för sidfläsket, men 15 för skinkan. Och du skriver att fläsket kändes salt. Är du orolig över att stå där på julafton med släktens ihopskynklade ansikten och senapen i munnen? Fan, om jag tvingas åka till affären och köpa en psykogris på julafton, för att receptet är för salt – då törs jag inte torka min skinka enligt Lindners polare ölbryggarens egentorkade skinkrecept. Och det ju fan det enda jag drömmer om.

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte att vi ska oroa oss. Den sidfläskbit som jag provade idag var ganska tunn. Den stora skinkan har ganska mycket mindre yta i förhållande till volymen. Dessutom ska den ju ligga i vatten 4-6 timmar innan man bakar den, om jag minns Linder rätt. Då borde den ytliga sältan dras ur en del åtminstone. Nä, vi ska inte oroa oss. Än.

    Fan jag vill också torka egen skinka! Jag har redan ett namn på den, för när den kommer i produktion.

    SvaraRadera