måndag 18 december 2006

Avsikt och konsekvens

Jordränta har en politisk blogg som har mer analys än mina små ilskeutbrott. Se till exempel det här rappa och välskrivna exemplet på debatt. Sådant avslöjande av politiska vardagsmyter, som visar att det finns alternativa och riktigare beskrivningar av verkligheten, gör mig glad.

Däremot tror jag verkligen inte på att byta ut kött mot baljväxter är enda sättet att rädda världen, men där måste jag lära mig mer innan jag kan argumentera bra.

6 kommentarer:

 1. He he, hävdar classe verkligen att "byta ut kött mot baljväxter är det enda sättet att rädda världen"?

  SvaraRadera
 2. Han använder inte orden "rädda världen", men det låter som om vi alla måste bli veganer i alla fall, och det kan jag inte gå med på. Det måste finnas något annat sätt. Och det finns inte idag sådana köttsubstitut som han beskriver. Det är sådant som provocerar mig att skriva att socialism utan njutning är dömd att misslyckas.

  "I slutändan kommer vi alla att vara veganer, om det blir så genom att köttproduktion totalförbjuds pga det enorma resursslöseri det innebär eller att priset plötsligt motsvarar detta resursslöseri och stöter bort konsumenter av den anledningen, who´s to say. Vid det laget kommer ingen att bry sig ändå eftersom köttsubstituten kommer att vara så otroligt utvecklade att folk tror att det är kött, finns redan idag fast i liten skala på särskilda restauranger."

  SvaraRadera
 3. Haha, nej, jag vill verkligen inte framstå som någon som predikar avhållsamhet och uppoffring som vägen till lyckoriket. Verkligen inte. Läs det här inlägget: http://clausewitz.wordpress.com/
  2006/10/07/
  moraliska-implikationer-for
  -medelklassmannen/ så ser du att det knappast är min hållning. Det jag menar i det där citatet är att jag inte tror att mänskligheten kommer att äta kött så länge till. Det har funnits andra historiska perioder då köttkonsumtion har varit ett undantag snarare än regel. De substitut jag talar om finns nog ändå, Malmö har en vegorestaurang som jag inte kommer ihåg vad den heter där folk blir förbannade och går till kocken för att gnälla över att dom fått kött, vilket dom förstås inte har, det bara verkar så. Jaja, inte min mest prioriterade kamp, vilket speglas i att det där är det enda inlägget i min bloggs historia som behandlar ämnet. Tack för snälla ord om min blogg! Mvh/C

  SvaraRadera
 4. Förlåt, jag menade inte att framställa dig som någon tokasket. Det förstod jag redan av den din post som jag först länkade till att du inte är. Men berätta gärna vad Malmö-restaurangen heter när du kommer ihåg, så att vi får pröva de substitut som jag inte tror på. Jag tror i varje fall mer på framtidens nanoteknologi och möjligheten att faktiskt göra riktigt kött direkt av hö.

  SvaraRadera
 5. Cool, jag återkommer när jag vet. Ja, du ser ju, nanoteknologi, på nåt sätt löser vi det där.

  SvaraRadera
 6. Jag tror att vi är överens.

  SvaraRadera