söndag 5 augusti 2007

Tomat- & chilistatus II

Tillbaka till stenöknen eller asfaltsjungeln, eller vad man nu ska kalla det här fula döda oinspirerande som inte har något med naturen att göra. Deprimerande. Men fullt bredband är ju praktiskt. Notiser:

De första tomaterna kom väldigt sent i år, i tisdags på L:s födelsedag skördade vi den första. Mexican Honey var det. Nu rodnar de och Bloody Butcher i allt snabbare takt.

De första chilifrukterna rodnar och det är sorten Guajillo som är först. Jag tog en och hackade ner i couscous häromdagen. Det hade viss styrka, men bör torkas enligt en kommentator som verkar veta.
Andra bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Jag är riktigt sen med många av mina chilisorter. För att inte tala om tomaterna: de är illgröna och lär inte mogna förrän i oktober...Dina tomater ser onekligen smaskiga ut.
  Vi köpte tomater för 50 kr/kg på Österlen i veckan - men dessvärre inte värt pengarna; smakade inte mer än vanliga "ICA-tomater"...

  SvaraRadera
 2. När de rödnar, rödnar de plötsligt. Jag tror inte att du kommer att behöva vänta så länge, när dina frukter nu ser så fina ut.

  Jag skulle vilja odla perfekta lyxtomater i stora växthus och sälja till de bästa restaurangerna för fem kronor styck. En perfekt tomat är värd sin vikt i ... femtioöringar?

  SvaraRadera
 3. Guaijillo - sådde och fick en lång stängel med en (1) frukt på. Än så länge grön...
  Det magraste resultatet av alla sorterna. Tur att man har de andra att trösta sig med.

  SvaraRadera