söndag 5 augusti 2007

Struts på dig!

Jag hade tänkt skriva något om det bisarra faktum att det inte går att få tag på en lokaluppfödd kyckling någonstans på Vikbolandet eller däromkring. Man kan hitta närodlade ägg på ICA i Östra Husby, men ingen vet hur man ska kunna få köpa en ur ägget kläckt kyckling eller hönan som lade ägget.

Däremot tycks det krylla av struts och kalkonfarmare över hela landet. Jag vill inte ha vare sig struts eller kalkon, jag vill ha en riktig kyckling!

Jag hade tänkt lägga ut texten om det här, men idag när vi åkte hem såg jag något som fick mig att lägga ner hela resonemanget.


Har hela den här struts- och kalkonfixeringen med EU-bidrag att göra? Varför fattar ingen att en medveten medelklass har råd och är villig att köpa en ekologiskt lokaluppfödd färsk kyckling för 80 kronor. Hallå, vakna, det är nya tider, vi bryr oss om vad vi äter!

Andra bloggar om: , , ,

11 kommentarer:

 1. strutsglass?
  Om det är fryst mixad struts till något oigenkänneligt liknande glass så har det gått för långt.
  Erkänner att jag är lockad av att se exakt HUR strutsglass ser ut.

  Om det är fråga om strutglass med ett S för mycket så lägger jag det till min lista över misshandlad svenska. På senare tid, i kategorin glass, har vi där sett kul glass (ica), och mjuk glass (i glasslucka) (det blir intressant när tråkig glass kommer).

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte, Jessica, och jag förstår inte. Jag tänker aldrig åka dit för att fråga, jag tror de är strutsskadade. Strutsar kan se en tändsticksask på 70 meters håll, eller om det var 400, men ingen säger varför de spanar efter tändsticksaskar, eller vad det har med mig att göra. Jag vill inte ha med strutsarna att göra.

  SvaraRadera
 3. Strutskött är annars rätt gott.

  SvaraRadera
 4. Inget fel på strutskött. Men du har helt rätt att det är märkligt att det inte går att få tag på en krav/eko uppfödd kyckling i närområdet norrköping/vikbolandet.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att det låter spännande med strutsglass! Det är kul med mat som man måste ansträngas sig lite för att kanske lyckas uppfatta som lite god! (ibland!)

  SvaraRadera
 6. Kanske, när basbehoven är tillfredsställda.

  SvaraRadera
 7. ...och som en passus kan jag kasta in att jag på nittiotalet jobbade tre månader på en strutsfarm.

  Strutsar är märkliga djur. Mycket märkliga djur.

  SvaraRadera
 8. förstår inte helt vad du har emot strutsarna?

  SvaraRadera
 9. Någon påpekade intelligent off-blogg att det kanske är strutsägg som gör glassen till strutsglass.

  Det faktum att strutsarna trängt undan kycklingarna är främsta orsaken till att jag föraktar dem. Eller snarare struts- och kalkonfarmarna. Det finns även andra skäl.

  SvaraRadera
 10. Smart... tål att tänka på faktiskt. Kan inte krävas många ägg för att göra en sats glass.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera