måndag 20 augusti 2007

Ärtor man blir glad av

Den ena är salladsärt av sorten Sugar Snap, den andra är en märgärt som jag glömt namnet på. Jag vet inte vilken som är vilken för jag var dum nog att låta de växa mot samma ställning och nu har de trasslat ihop sig så att man inte kan reda ut det. Det var lite tråkigt när man ville äta dem hela, för märgärtorna var då alldeles för trådiga. Hur som helst så har jag låtit dem växa så att själva ärtorna nu är tillräckligt stora för att sprita. Då spelar det inte längre någon roll vilka som är vilka. Så söta, så söta är de.


Andra bloggar om: , , , ,

8 kommentarer:

 1. Du har giskinder för leverens om du vill K. Kolla boggen.

  SvaraRadera
 2. Har du sett Impectas frösortiment för hösten? En del roliga nyheter. De har börjat med lökar också.

  SvaraRadera
 3. Jag inser att Bondens egen är ett nerköp kjämfört med dit ymnighetshorn. Lyckligtvis har jag inte gröna fingrar så jag är nöjd med att köpa. Inte lätt att odla när man tillbringar en månad i Finland varje år.

  SvaraRadera
 4. J: Jag har inte riktigt samma tillit till Impecta som till Runåbergs Fröer. Deras kaprisfrön har jag inte fått att gro, till exempel.

  L: Vore Det portabla trädgårdslandet en affärsidé? Något som man kan vika ihop och ta med sig till Finland.

  SvaraRadera
 5. Och Runåberg har roligare fröer också, större vidd. Men de hade en del intressanta tomatsorter, om du vill ha koll på marknaden menar jag :)

  SvaraRadera
 6. Runåbergs fröer har dessutom en mycket trevligare katalog än Impecta. Inte minst den tjocka katalogen som kom för några år sedan, den älskar jag.

  SvaraRadera
 7. Ja, Runåbergs katalog är så fin, och nätsidorna är också bra. När det gäller tomatfrö så är det Tomatklubben som gäller.

  SvaraRadera
 8. VIlken underbar bild...helt fantastisk.

  SvaraRadera