fredag 9 februari 2007

Tävling: gissa varan

Det här hittade jag när jag var på Kistagrossen för att kolla priset på fava-bönor (Garrido Categoria Extra 14.90/900g) .


Förpackningen är c:a 30 x 15 cm och hela höjden täcks nog in på bilden. Den som först gissar rätt på vad det är och varifrån det kommer vinner ett par billiga tofflor från bluffhotellet Excelsior Hotel Ernst i Köln.

Klicka på "KOMMENTARER" här under och skriv in din gissning!

15 kommentarer:

 1. Ledtråd, snälla? Jag rådbråkar mitt lilla huvud men jag har fastnat på nejonögon. Jag tror alltså inte att det är det, men kjag läste om rökta nejonögon igår och själva ordet blockerar all konstruktiv tankeverksamhe.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att förpackningen kostade 38 kronor. Är det en ledtråd?

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det är svansar av något slag. Från ett randigt djur. Råttor kanske? De är ofta randiga. Väntar med spänning på priset!

  /Kpistina

  SvaraRadera
 4. Mohohoho! Chiliensk sjögräs. Man brukar hacka det och blanda det i någon köttgryta. Orkar inte googla exakt rätt namn för jag ska dricka campari soda.

  SvaraRadera
 5. Attans! Sjögräs från Chile är rätt. Man kan också ta en bit på 20 cm och använda som sugrör när man dricker campari soda. Du får tofflorna på J&B en kväll som passar dig, Lisa.

  Kpistina, som vegetarian borde du ha kunnat bättre, tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Tofflorna är oanvända och inplastade. Hurså, tänkte du sälja dem?

  SvaraRadera
 7. Jag har väl sett en råtta förut.

  SvaraRadera
 8. Ja, men nu hette tävlingen "gissa varan" och du kan väl se skillnad på en råtta och en varan? Jag vill betona skillnaden.

  SvaraRadera
 9. chilenskt sjögräs... häftigt... har du smakat på det? hur är smaken om man jämför med japanskt nori?

  SvaraRadera
 10. Jag har inte smakat dem. Jag trodde först att det var hopprep i påsen. Lisa har säkert smakat. Hon får beskriva. Jag är lite feg och kräsmagad tyvärr. Vet inte vad jag kan göra åt det annat än att försiktigt vidga mina gränser. Idag blev jag erbjuden att smaka japanska kokta gräshoppor med sojasås till lunch. Jag tackade nej.

  SvaraRadera
 11. Oj, det är evigheter sen jag åt såna gräshoppor. Första gången var det bara att blunda och tänka på kung och fosterland typ. Var det på restaurang du hittade dom? Gräshopporna menar jag.

  SvaraRadera
 12. En kollega med japansk hustru erbjöd mig att smaka. När jag tackade nej, men hyllade initiativet erbjöd han att ta med sig natto någon gång. Det är jag inte heller sugen på.

  Han frågade också om jag ätit mexikansk Quitlacoche och det har jag inte heller. Det ska vara en kolsvart gegga gjord på en svamp som växer som parasit på majs. Det är jag i så fall mer sugen på.

  SvaraRadera
 13. Natto är jättegott!!! Det finns en med ost och kryddor. Natto är som surströmming, luktar värre än det smakar. Jag tror att jag skulle stå över quitlacochen och ta natto istället. Men så köper jag faktiskt natto när jag får tag i det. Finns på Japanska torget på Tegnérgatan.

  SvaraRadera