lördag 17 februari 2007

Dagens Eko(logiska)

Nyss hörde jag på Dagens Eko kvart i fem ett reportage om ekologisk mat i Tyskland där världens största mässa om saken just hålls. Efterfrågan i Tyskland är nu så stor att lågpriskedjorna börjat sälja ekologiskt och bönderna kan inte producera tillräckligt mycket för att mätta marknaden. I Stuttgart var jag inne i en fantastisk butik tillhörande en helt ekologisk kedja. Det var rena paradiset med stora avdelningar för riktigt bröd, ost, kött, fisk och vin. När kommer något som Alnatura till Sverige? Kolla:

Mycket dinkel

Den tyske vännen framför bröddisken med massor av råg- och surdegsbröd

Ungefär halva ostdisken

Kött till höger, fisk till vänster

Andra bloggar om: , ,

9 kommentarer:

 1. i byn där de flesta släktingarna bor går man till bageriet varje morgon och handlar bröd. Riktigt bröd som du skriver, inte nåt himla bake off här heller. Helt fantastiskt.

  SvaraRadera
 2. Riktigt trevliga nyheter du kommer med! :)

  När det kommer till sverige, undrar du? Ja, vad jag ser i min stad så slängs det en hel del ekologisk mat här fortfarande, som står på hyllan och blir gammal. Tyvärr! Men om vi köper mer ekologiskt så ska vi nog se att utbudet tar fart.

  Köp ekologiskt folk!

  SvaraRadera
 3. Fräsch butik! Påminner lite om Whole Foods livsmedelshallar.
  Men hur lyckades du ta så många bilder utan att bli utkastad?

  SvaraRadera
 4. Jag tog fler bilder än så. De verkade inte ha en tanke på att slänga ut mig. Borde de ha haft det?

  SvaraRadera
 5. Mer specifikt: när kommer de till Kalmar? Jag är urbota trött på mina vanliga butiker efter att ha fått en guidad tur på hötorgshallen av Jens Linder. Jag vill antingen flytta till Stockholm eller tyskland... Too bad, jag kan varken stockholmska eller tyska. :)

  SvaraRadera
 6. Borde vet jag inte. Tänkte mer på att nästan alltid när jag tagit bilder i livsmedelsbutiker (och i en del caféer och bagerier) i London, NY, Stockholm, Paris mfl städer har nästan alltid en vakt eller liknande kommit fram och och bett mig sluta/gå ut.

  Bendel

  SvaraRadera
 7. Gitto: Här finns mycket som är bra, men det är uppblandat med fantastiskt mycket skräp, så avstånden mellan det bra är stora stora. Och det finns ingen plats att hålla höns.

  Bendel: Det måste bero på att du har en sådan där hård, kantig, aggressiv kvinnlig framtoning i stället för en mjuk, manlig, nyfiken och ohotande attityd. Eller så beror det på att tyskarna är så snälla.

  SvaraRadera
 8. Hej,

  Kom till humblegatan 34, T-sundbyberg den 24 november kl 14.00. 3 föreläsare från Sydamerika skall berätta om soja odling och dess konsekvuenser i latinoamerika. Ekologisk mat från sydamerika skall serveras till humana priser. Arrangerar: Inincate-Framtidsjorden, Naturskyddsförening, Studiefrämjandet,

  Välkomna

  SvaraRadera