fredag 23 februari 2007

Bildt i baksätet

Jag var på releaseparty igår kväll. Boken Gripen av Prag släpptes. Författaren äger en Tatra 603, bilen som användes som representationsbil av den Tjeckoslovakiska statsmakten. Han är skyldig mig en tur med bilen och ska få skjutsa hem mig från Oaxen någon gång när jag har tillräckligt med kulor för att äta där.

Däremot blir det inte riktigt roligt när just Carl Bildt på frågan om varifrån världen är vackrast svarar:
Från baksätet på en Tatra. Där får man ett perspektiv på folket, som är traditionellt och bra.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

 1. är en tatra som en trabi?
  (frågade hon som inte ens har körkort)

  SvaraRadera
 2. tyckte det var ganska kul i och med den uppenbara ironin i kommentaren.

  SvaraRadera
 3. Jessika: Nej, inte alls. Följ länken i texten "Tatra 603" så får du se. Det var väl snarare den finaste och snyggaste bil man kunde åstadkomma. Det var ingen folkbil, utan en elitbil. Därav Bildts "perspektiv på folket".

  Anonymous: Jag tycker att ironin faller platt när han i själva verket verkar ha just den inställningen, både till folket i Väst-Papua och folket i Sudan.

  SvaraRadera
 4. Näpp, den bilen var då ingen trabi :). Fast frågan är väl om trabin var någon folkbil i så måtto att man fick vänta i tio år på en. Om man därtill lägger den stora omfattning som angiveri och sånt pågick så kan sånt som trabis, telefon m.m. ha fungerat som extra motivation för att få hela den hemliga polisen att snura vidare. Trabisar var väldigt inne ett tag. Gud vet hur de är att krocka med men det är väl en annan diskussion.

  SvaraRadera