torsdag 6 november 2008

Graviditetsnotiser: N - 16

Jag börjar tro att man blir lite korkad av ryggont. Kurserna som jag läser går inte alls bra. Man kanske tänker lite med ryggmärgen också? Hoppas att det blir bättre efter min träff med sjukgymnastnaprapaten i morgon bitti. L ligger i soffan bakom mig och glor på tv och tjoar - Nu har den hicka! Vår föräldrageneration tycks inte känna till det där om att barn i magen får hicka, utan har tittat oförstående på L när hon sagt så där. Nu känner hon hickan från därnere och det är bra för då ligger barnet med huvudet ner.

Apropos tv så blir jag så äcklad att jag vill säga upp tv-licensen av svt:s nya serie Himlen kan vänta, där vi ska få följa dödssjuka människor i deras kamp mot döden. Jag har ett vagt minne av en 70-talsfilm som beskriver en mörk framtid där ett tv-bolag i smyg följer en cancersjuk kvinnas sista tid genom en reporter som har en filmkamera inopererad i ögat och sänder det hela som en tv-serie utan att hon vet om det. En skruvad framtidsvision trodde jag, men enda skillnaden mot svt:s nya satsning är att de dödssjuka här är medvetna om att de gör tv och tycks nöjda med det. På sätt och vis beskriver det ett än mer skrämmande samhälle där en sjuk människas behov är så otillfredsställda att svt kan utnyttja hennes liv till snask. Fy fan. Jag tror att Max von Sydow spelade en biroll i den brittiska filmen. Minns någon namnet på den?

Tack till dem som lagt till några låtar till förökelselistan som jag bad om. Det är lite som att få anonyma paket hemskickade.

Barnvagnen får plats alldeles utmärkt i portuppgången, konstaterar vi.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

 1. Det där var det dummaste inlägg jag någonsin läst och hoppas det var ett skämmt?! Tittade du överhuvudtaget på programmet? Om inte så gör det, verkar som du skulle behöva det! Jag skulle lätt kunnat medverka...

  SvaraRadera
 2. Bara en åsikt om listan: Geraldine är en fantastisk sång, men vad den har med förökelse vet jag inte, den handlar ju om en socialarbetare.

  "When your sparkle evades your soul
  I'll be at your side to console
  When your standing on the window ledge
  I'll talk you back from the edge
  I will turn your tide
  Be your shepard and your guide
  When your lost in the deep and darkest place around
  May my words walk you home safe and sound

  When you say that I'm no good and you feel like walking
  I need to make sure you know thats just the Prescription talking
  When your feet decide to walk you on the wayward side
  Up upon the stairs and down the downward slide
  I will, I will turn your tide
  Do all that I can to heal you inside
  I'll be the angel on your shoulder
  My name is Geraldine, I'm your social worker


  I see you need me
  I know you do

  SvaraRadera
 3. Patrik: Nähä, så socialarbetare ska inte få föröka sig nu då!? Typiskt tokliberal åsikt!

  SvaraRadera
 4. Jag kommer inte åt spotify-grejen.
  Håller med om programmet. Blir mest arg på hur långt man kan tänka sig att gå. Nog för att döden är bortstädad men någon måtta får det ändå vara..

  SvaraRadera
 5. Och som tillägg, jag har själv ett prograssivt syndrom. Mitt döende har jag tänkt som något privat.

  SvaraRadera
 6. Lås fast barnvagnen, de snor barnvagnar som korpar av någon underlig anledning.
  Jag har letat i Max von Sydows filmografi men hittar inte den film du refererar till. Du minns möjligtvis inte vem som spelar huvudrollen?

  SvaraRadera
 7. Nå, nu nämnde jag Geraldine med förbehållet att det inte var en förökelselåt. Men visst är den fantastisk! Antar att du hunnit lyssna, K?

  Jag har inte sett Himlen kan vänta. Men rent spontant tycker jag att det är vackert att några människor kan tänka sig att dela med sig av en sån stor sak.

  SvaraRadera