lördag 8 november 2008

Graviditetsnotiser: N - 14

Både jag och L var inbitna ungkarlar när vi träffades och hade inga trevliga hem att visa upp. Tvärtom var vi båda sådana att vi inte öppnade dörren om någon kom och ringde på som vi inte var förvarnade om. Det tog ett bra tag innan jag släppte in L i min lägenhet på Vickergatan, och jag var inte särskilt imponerad av hennes skrutt på Pontonjärgatan.

Idag har vi fortsatt organiserandet av vårt gemensamma hem. Alla sladdar i hallen och hälften i vardagsrummet har försvunnit eller spikats fast mot listerna. Wow! Nu är skötbordet frilagt och användbart. I morgon kanske vi skruvar ihop spjälsängen, skruvar upp Elfa-hyllorna och trollar bort de sista flyttlådorna. Det här är åtminstone inte någon inredningsblogg.

Vi hittade en Bosarpskyckling på konsum i Farsta. Nu står jag och gör en coq au vin enligt mina nya idéer som innebär att bevara mer av kycklingens och rotfrukternas stuns och bättre bevaka när olika saker ska ner i grytan och ändå få en riktigt djup smak av långt kok av det som tål det. Jag har långsamt kokat buljong på skrovet i sex timmar nu. Jag har en idé om att det ska finnas massor av goda infrysta middagar i frysen när vi kommer hem från BB. Jag hoppas att jag ska hinna göra en bra Beuf B också.

Jag missade systembolaget och hade inget vin till grytan. Efter några telefonsamtal var jag på väg att få tillgång till vår grannes, partikamraten i utanförskapets vinkällare och alla hans bordeauxer, men dessförinnan hade jag läst Röda Raketers fina påminnelse om hur stormingen av Vinterpalatset gick till under Oktoberrevolutionen för exakt 91 år sedan och vad som hände med tsarens vinkällare. Jag lånade en flarra av veterinären i stället.


1 kommentar:

  1. Släppa in folk innan de ringer först?!?? Nähä du ;).
    Jag var ju borta, kom hem med resväska och allt och packade inte upp utan rotade i resväska för att få tag på diverse grejer och sedan svämmade det öööver av prylar.
    Hoppas allt i övrigt är lugnt!

    SvaraRadera