måndag 11 juni 2007

Kött i släpljus

Allting blir vackrare i släpljus. Med lite sydamerikansk eller kubansk ödesmättad musik till blir det ännu vackrare.
Fast det går lika bra med en finsk motsvarighet. Tyvärr hittar jag inte Yön Ruusu med Reijo Taipale på YouTube.
  • Släpa in ljuset i köket
  • Sätt på ugnen på hög värme
  • Skär grönsaker som som inte behöver så lång stektid i lagom stora bitar, t.ex. selleri och lök
  • Slå in bitar av roquefort i lufttorkad skinka. Eller någon annan ost i någon annan skinka
  • Rulla in paketen i väl svartpepprade lövbiffskivor eller något annat gammalt kött
  • Bryn lagom stora morotsbitar, eller bitar av någon annan rotfrukt i smör på ganska hög värme
  • Bryn köttpaketen

  • Släng in köttpaketen i ugnen på ett litet fat
  • Släng ner de andra grönsakerna bland morötterna
  • När de snabba grönsakerna är klara, plocka ihop och lägg upp snyggt i släpljuset


Andra bloggar om: ,

6 kommentarer:

  1. Fantastiskt fint! Jag skulle också kunna tänka mig lite Eino Grön som ackompanjemang.

    SvaraRadera
  2. Eino Grön skulle nog också kunna funka.

    SvaraRadera
  3. Av nån anledning har jag svårt för rätter där man blandar ox och fläskkött och där det märks. Själva paketinslagningen känns kul men jag ska prova med bresaola. Återkommer med rapport :).

    SvaraRadera
  4. Och här var det ju lite får också i osten. Jag kanske borde kallat det "Tredjurspaket"?

    SvaraRadera
  5. tillsätt några fler djur och du har ett zoo-paket ;)

    SvaraRadera