söndag 3 juni 2007

Blomflugor bra


Vissa av chiliplantorna har drabbats av lite bladlöss. Blomflugan på bilden som stirrar på bladlusen funderar förhoppningsvis på reproduktion. Blomflugans larver äter uppemot 100 bladlöss om dagen. Som vuxen är den en bra pollinerare.

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

 1. Motstå frestelsen att använda provado-pinnar. Jag stoppade provado-pinnar i en nyttovväxt (jag använder dem till orkisarna om det dyker upp ohyra) - med resultatet att skörden på nyttoväxten inte kunde ätas utan alltsammans måste slängas :(.

  SvaraRadera
 2. Usch nej, de kommer inte in närheten av mitt växthus. Lite bladlöss kan man klämma mellan tummen och pekfingret.

  SvaraRadera
 3. Du jag tänkte på kiwi, kom på det bara sådär när jag ägnade mig åt mina hober på DVDn, till ditt växthus. Jag har bara sett kiwi vilt (i Australien) men de sålde några på odla.nu, hon- och hanplanta. De kanske kan trivas i sån värme som i ditt växthus också?

  SvaraRadera
 4. Vad konstigt att du skriver så, för token som hade stället innan hade en kiwi i växthuset i jordbädden bakom cementbadkaret. Men jag röck upp den och allt annat i våras för det hade kommit sköldlöss på rosorna där. Den delen är liksom i karantän, men jag funderar på att flytta en kaprisplanta dit, för där är torrt och kargt. Alla hober är däremot portförbjudna i växthuset.

  SvaraRadera
 5. Jag har inga hober till försäljning.

  SvaraRadera