lördag 2 juni 2007

Konserverad syren


I analogi med gullvivesnapsen tänkte jag att man kanske kan göra samma sak med syren.

Uppdatering: Efter ungefär en halvtimme så hade blommorna förlorat all färg och innehållet var vitt med lite bruna kanter. Inte alls särskilt snyggt. Vi får se hur smaken blir.

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

 1. Jag har själv gjort en sats med syrenessens, får se hur det smakar när jag spätt ut det med brännvin och det lagrats ett tag. Den kände brännvinskryddaren Gunnar Syrén [sic!] tyckte inte alls om resultatet när han provade, men jag har en bok om likörer där författarinnan skriver att hon fått fram ett trevligt resultat med syrenlikör. Vi får väl se hur det blir, och om man skall tillsätta socker och göra likör istället för brännvin.

  SvaraRadera
 2. Min syrenessens blev guldbrun till slut. Men god! Jag tycker inte alls att det smakar syren, men komplext kryddigt. Är det inte lite OP över smaken?

  SvaraRadera
 3. Jag har inte smakat ännu, men ska ta och göra det ikväll. Jag gjorde två extrakt: ett på vit syrén och ett på lilafärgat. Vi får se om de smakar olika.

  SvaraRadera
 4. Blandade ut syrenessensen idag, drygt ett år senare, med en del essens till fem delar, tycker dock inte att det smakade så bra. Vi får se om den blir bättre av lagring.

  SvaraRadera