tisdag 16 januari 2007

På verkligt

Igår träffades en massa matbloggare och hang-arounds först på J&B och sedan på Moldau med anledning av att Gitto var på besök i stan och att Lisa hade bestämt sig för att trumma ihop folk. Det fanns också behov av peppar- och griskindsöverlämningar. Jag kom sent efter ett politiskt möte och snubblade in på Moldau strax innan maten kom in, och möttes av kramar och skratt. Det var verkligen väldigt självklart trevligt.

Kinesen från Kalmar med kock

Det verkar lite skadat att jag tycker att det är märkligt och rörande att en sådan varm stämning kan uppstå när människor som knappt känner varandra träffas bara av nyfikenhet, helt utan prestige, berättar saker för varandra och lyssnar. Men det gör mig glad. Jag vill att det ska vara så ofta. Jag hann inte snacka tillräckligt med någon.

Lurig Lisa

Detaljerna har redan beskrivits av åtminstone Andreas, Lisa, Vinlusen och Kinna.

Andreas Bourguignon

Det var första gången på ett par år som jag var på Moldau. Där har jag nämligen flera gånger blivit så illa behandlad att jag bestämt mig för att inte gå tillbaka. Jag har blivit ombedd att gå för att de velat ha bordet till matgäster i stället för öldrickare. Jag har väntat i tre kvart på mat som sedan visat sig försvunnen och inte ens fått en ursäkt. Igår var servicen exemplarisk, verkligen exemplarisk, så jag får på prov ta bort dem från min svart lista.


Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

  1. Det var verkligen en supertrevlig sammanslutning. Jag har inte glömt den utlovade grappan och inspektionen.

    F.ö. har förkylningen just börjat släppa och luktsinnet återvända. Pepparn är verkligen något utöver det extraordinära. Underbart. Efter kinder, karpis i salt och peppar, vad blir nästa egenimport?

    SvaraRadera
  2. jätteroligt att träffa dig och tänk, två gånger samma vecka. Inte illa. Jag har kollat upp med mamma om hönsen. Ska samla mig och skriva ett inlägg om varför de inte värper på vintern. =)

    SvaraRadera