måndag 22 januari 2007

Efterlysningar

Vet någon var man i Stockholmstrakten kan hitta couscous av märket Ricci?

Vilka couscous-märken tycker ni är bäst?

Var hittar jag en bra apelsin-ingefärsmarmelad?

Måste jag göra en själv, och har någon i så fall ett bra recept?

Och vilka fler affärer än Cajsa Warg för Martelli-pasta?

Andra bloggar om: , , , , ,

8 kommentarer:

 1. När det gäller couscous så gör jag vad jag gör bäst och helst, jag spejar på vad andra köper. Konceptet är lätt, går till mellanösternaffär och väl där så tittar jag vad kvinnorna handlar och följer deras exempel, alternativt så frågar jag. Man får jättebra träffbild på det viset.
  Plus att förpackningarna är större än de där mesiga askarna, särskilt om man har en passion för couscous, eller i mitt fall då, RIS. Att köpa uncle bens i liten orange låda kommer inte på fråga här. Har du några särskilda krav på din couscous? Jag vill prova en stor sort, små bollar snarare än korn, bara jag springer på dem.

  Jag köper Fortnum & Masons ingefärsmarmelad men det är ingen apelsin i den.

  Ingen aning om pastan. Har du varit på den där lilla affären på Odengatan? Inte mot Odenplan utan mot andra hållet. Italiensk. De har saker staplade uppåt väggarna rent bokstavligen. Det är en usel vägbeskrivning - jag vet - jag ska kolla upp om jag i nte har skrivit upp vad den heter nånstans här i mina papper.

  (du har f ö missat i din marginal att man har sänkt sgi med 2 procent) ;).

  SvaraRadera
 2. Bra idé vad gäller couscousen. Jag ska smyga på folk på Kista Grossen (http://www.kistagrossen.com/main.html) på lunchen. Jag vill hitta en smakrikare couscous än den som man vanligtvis hittar. Jag vet om det är rätt när jag hittar den. Jag har för mig att Ricci var superbra, men jag kan inte komma ihåg var jag köpte den. Kanske i Norrköping...

  Jag vet vilken italienare du menar. Den heter jag tänker på heter A Tavola (http://www.atavola.se/butik.html) De kanske har den, men ligger inte så himla bra till för mig.

  Tack för tipsen!

  (När det gäller den sjukpenninggrundade inkomsten så har du rätt i att jag har missat det helt. Har du någon referens till någon tidningsartikel, eller vet du när beslutet fattades? Återigen ett sånt där härligt beslut som går ut över dem som har det tryggt och bra. Ligg inte där och pjoska, upp och hoppa!)

  SvaraRadera
 3. A Tavola är det ja :).

  Nej, vet inte när beslutet om SGI fattades men jag kan gräva fram det mot slutet av veckan. I bruk togs det som mycket annat 1 januari 2007. Det man kallar ekonomiska styrmedel ska få folk att bli purfriska. I debatten har man delvis tappat bort andra europeiska länders sjukpenningsystem och hur mycket det bidrar eller inte bidrar till sjukfrånvaro. Och nu sjunker sjukfrånvaro -- alltså, folk går hemma istället för att vara arbetslösa, vantrivas på jobbet eller något annat. Jag säger inte att det är a eller b utan att det är mer komplicerat än att handla om ekonomiska styrmedel eller att folk är för jävla lata för att pallra sig upp på morgonen. Ingen i regeringsposition eller politiker heller, har varit i den positionen att man plötsligt bara är så sjuk att man faktiskt inte bryr sig om om man lever eller dör. Jag blir alltid engagerad för man får det att låta så himla enkelt. Det är bra för alla att jobba lite. Komma ut och sådär. Jovisst, i en perfekt värld. Att vara sjuk är inte direkt perfekt, det är snarare en himla slabbig och imperfekt sak att hålla på med. Så vad gör man om man inte kommer upp på morgonen? om man rent bokstavligen faktiskt inte kan gå ut? Jag kan bara säga att jag också hade en massa fördomar om upplevelsen av sjukdom tills jag själv blev sjuk. Nu skäms jag för vad jag tänkte. Så enkelt var det alltså inte. Det som låter så enkelt i teorin låter sig inte alltid genomföras. Och man lever med så mycket skuld ändå som sjuk, man genererar den själv och så får man lite påslag från här och där beroende på vad man har för diagnos (vissa diagnoser är lite bättre än andra, utbrändhet är inte vidare inne men ändock så verkligt för de som lider av det och knappt hittar hem de trehundra meterna från Konsum), att man inte behöver mer utifrån om vad man borde och inte borde göra.

  SvaraRadera
 4. Martelli finns på FineFood i Hammarby Sjöstad, och även på Vasastans ost. Ett varningens ord, när man gått över till Martelli är det svårt att gå tillbaka...

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset om FineFood, den butiken hade jag inte hört talas om.

  Varningens ord kom för sent, jag är redan fast.

  SvaraRadera
 6. Jag är nyfiken på varför Mortelli är så bra? Är den värd att åka genom halva stan för och vad kostar den?

  SvaraRadera
 7. Ja, varför är den så bra? Kanske för att den har en sådan där mikroruggad yta som gör att såsen fäster bättre? Deras penne är lisce (slät) men såsen fäster ändå. Jag tror att den egenskapen brukar sägas bero på att man pressar ut degen genom kopparrör.

  Den har också en riktigt god smak som jag inte kan beskriva annat än "som det ska smaka". Jag tycker att De Cecco är bra, men Martelli är lika mycket bättre än De Cecco som De Cecco är bättre än Barilla, om du förstår vad jag menar.

  Så, ja, det är den värd. Jag tror att en förpackning kostar 29 bagis på Cajsa Warg, men jag kanske minns fel.

  SvaraRadera
 8. Tack för en bra beskrivning! Här ska testas.

  Pasta med mikroruggad yta gillar jag till tjocka såser med tex tomat. Upptäckte dock att till såser som mest innehåller olja och vitt vin (ex.vis till cozze) blir den halkig på ett lite obehagligt sätt.
  Men det kanske berodde på pastakvaliten eller bara mitt egna tyckande.

  SvaraRadera