måndag 27 oktober 2008

Graviditetsnotiser: N - 26

Barnmorskan konstaterar att nu är huvudet neråt igen och det börjar nog fixeras i bäckenöppningen. Hon visar pedagogiskt med ett underlivsskelett och en docka med långt ljust hår. Mycket obehagligt.

Barnmorskan är som en kopia av ett gammalt ex, men väldigt mycket trevligare. Varför kan man inte ha samma barnmorska att förlösa barnet? Jag frågade om hon kände till någon bra bok om den första tiden med barnet, men hon kände bara till en halvbra och ansåg att man förmodligen ändå inte kan läsa sig till hur det kommer att bli.

Den vietnamesiska restaurangen Nem Nem Quán som vi gick till i lördags var mycket prisvärd. I varje fall om man valde någon av de tre menyerna för 200 kronor. Milda fina smaker. Nästa gång ska jag be att få det något starkare.

Efterrätten till gårdagens middag blev en Zuppa Inglese i portionsglas med spriten ersatt med citronsaft och lite rabarbersaft. Hyfsat gott, men inte alls som mitt original. - Som en jättestor chokladpralin, som herr A sa.

5 kommentarer:

 1. Innebär fixerat huvud att barn kommer tidigare än inom 26 dagar? I såna fall får jag ju sätta fart...

  SvaraRadera
 2. Nej, allt är alldeles normalt, helt enligt tidtabell.

  SvaraRadera
 3. Tack för tips om Nem Nem Quan, saknar bra vietnamesisk mat något oerhört - bodde i Hanoi 2003-2004.

  (Och särskilt stark är sällan maten. Något mer så nere i södra delarna kanske, men inte alls som i Thailand. Däremot serveras maten ofta med ett litet fat med salt, pressad lime och chili som man doppar i. Delikat!)

  SvaraRadera
 4. Jag har ju inte ens varit i Vietnam, så det vore roligt om du provade restaurangen och talade om vad du tyckte. Du får gärna gästblogga om det.

  SvaraRadera