tisdag 28 oktober 2008

Graviditetsnotiser: N - 25

Trött på graviditets- och förlossningsböckerna. Vill läsa om vad som händer sen. Hur kommer vardagen se ut? Åkte förbi biblioteket i Farsta på vägen hem från jobbet och lånade:

Lästips - Förälder för första gången av Carola Lindström
Babyliv - Om dig och ditt barns första år av Annika Ortmark Lind & Ulla Idenstedt
Bebishandboken - De 201 vanligaste frågorna på BVC av Lena Lidbeck & Marianne Rydin
Du är pappa av Dick Sundevall
Första året - En handbok för nyblivna föräldrar av Anders Lenhammar

Nu ska jag lägga mig på soffan och se om någon är något att ha. L är hos sin mamma.
Andra tips eller varningar?

3 kommentarer:

 1. Har inga barn (som bekant) men Värsta pappan av Ronny Olovsson. Helt frånkopplad konventionella böcker. Beskriver hur det är att få första barnet ur förälders perspektiv.

  SvaraRadera
 2. kan bara säga att det var bättre, mycket bättre att få barn än det verkade när man såg vänners föräldraskap. Vet inte om det går att läsa till sig hur det blir, det är nog mer uppslukande än vad man tror. Och det där att älska någon så där förbehållslöst är ju otroligt, fantastiskt.
  personligen ser jag framemot livet efter tonåringarna, har insett att naturen finurligt har sett till att man LÄNGTAR tills de flyttar hemifrån för att minska separationsångesten... det är nog lite tur att vi skaffade en sladdis, det väger upp fint!

  SvaraRadera
 3. Koka makaroner av Johan Nilsson är bra. Uppdrag pappa (och Uppdrag mamma) är ok. Mer känslor och mindre teknik... Sundevall, hm. Ingen favorit.

  SvaraRadera