söndag 23 september 2007

Att sila myggögon...

Läser i Mat på hjärnan - Om ätandets psykologi, Legenda, Stockholm 1989:
I vissa delar av Ostasien vaskar man fladdermusens avföring för att få fram myggögon, vilka passerar oförstörda genom fladdermusens tarmar. Myggögonen betraktas som en läckerhet i vissa rätter.
Har någon av mina läsare ätit myggögon?


Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

  1. Jag bara undrar: hur vet man om man ätit ett myggöga?

    SvaraRadera
  2. Det finns förmodligen en massa kameler i rummet.

    SvaraRadera
  3. Myggögon vet jag inget om. På samma tema att något passerar något annat djur och så äter man det så har jag att säga; kaffe. Kopi luvak. Däremot vet jag att man i Indonesien låter ett kattdjur (luvak) äta kaffebönor och när kaffebönorna passerat hela dess matsmältningssystem så är bönorna fortfarande hela men smaken har intensifierats. Man plockar upp bönorna ur kattens avföring, tvättar bönorna många gånger, sedan brygger man kaffe.

    SvaraRadera
  4. Alla, min vän, har ätit myggögon :-D

    SvaraRadera