tisdag 25 september 2007
Sojabohnen sosse (pikante saus)
När jag gick från Fine Food slängde snälla Anders till mig en konserv.
- Kort datum, men det spelar väl ingen roll för sån där fermenterad bönsås är ungefär som surströmming.
Kära läsare, tala om för mig vad jag kan göra med den här burken kinesiska fermenterade sojabönor!
Andra bloggar om: fermenterade sojabönor, kort datum, Finefood, matknipa, läsarfråga
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag föreslår, den roliga med inte så välsmakande rätten Ragnatto!
SvaraRaderaJo, det var naturligtvis det första jag kom att tänka på, men jag tänkte att jag skulle höra med min andra läsare också.
SvaraRaderaMiso-soppa med natto är gott.
SvaraRaderaNatto med tillägg av ost (men det brukar jag köpa färdigt) är också gott.
Är ni säkra på att det är som natto, då? Eller, är det natto?
SvaraRaderaNej.
SvaraRaderaJag ska undersöka.
Inte samma sak som natto utan snarare en sås (gochu chang). Titta i Lisas bok om du har fått den, sid. 26.
SvaraRaderaJag har inte Lisas bok än.
SvaraRaderaOkej, det är en bönsås som har en del smakgemenskaper med miso men mindre salt. Mycket umami.
SvaraRaderaJag har aldrig ätit fermenterad bönsås såvitt jag minns. Miso och natto och vanlig bönsås men inte den här varianten.