fredag 21 september 2007

Brödbloggstips

Jag måste få tipsa om brödbloggaren Martin. Hans passionerade intresse för bröd och bakning smittar verkligen av sig och de snygga bilderna inspirerar. Han är seriös, han går på surdegskurs på Saltå kvarn, han tänker öppna bageri när han lärt sig nog. Gör han det så öppnar jag också ett.

Jag har just slängt in ett par vetesurdegsbröd i ugnen efter att ha inspirerats av hans sidor.


Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Det är stor skillnad på vårvete och höstvete, och inte bara på hur mycket protein (gluten) det finns i mjölet
    som avgör hur mycket vatten mjölet behöver för att bilda en bra bröddeg.

    Vårvete behöver mer vatten medan
    höstvetet behöver mindre vatten.

    Så en deg på hösten är kletigare för nästan alla bagare i teorin... men det är inte förbjudet att läga i mer mjöl det viktiga är ju att nå samma resultat eller hur??...

    SvaraRadera
  2. Tack för informationen, Fredrik.
    Det känns som att du svarar på någon fråga, fast jag har ingen aning om vem som har ställt den, eller var.

    SvaraRadera