tisdag 30 december 2008

Från ett sjukhus i Gaza

Som Ali Esbati påpekar, så ryms inte verkligheten längre i svensk standardmedia, men på Youtube kan man hitta filmklipp som vågar visa vad som händer. Jag återpublicerar här eftersom jag misstänker att du inte följer Alis blogg. Klicka, titta, lyssna.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

 1. Så länge som USA håller Israel om ryggen kommer ingenting att rubba balansen. Man gör ingenting som kan uppröra något annat eu-land som kan uppröra som kan uppröra och som i sin tur kan uppröra. Skit samma om det kallas folkmord och där man för varje attentat mejar ner "gärningsmannens" och numer alla hans familjemedlemmars hus så att enbart grus återstår. Men kalla det för guds skull inte för folkmord. Folkmord är att använda eh öm um kraftuttryck.

  SvaraRadera
 2. Från USA:s håll ser det tyvärr dystert ut med Hillary Clinton som kommande utrikesminister. Visst, palestinierna har också blodiga händer, men de befinner sig i ständigt underläge. Det är den överlägsna parten som måste ta det första steget till försoning. Jag är rädd för att det kommer att ta tid innan någon israelisk ledare är beredd att ta det steget på allvar.

  SvaraRadera
 3. Det är väl i så fall lika relevant att tala om de norska motståndsmännens blodiga händer.

  Och Israels terror mot den dryga miljon palestinier som bor i utomhusfängelset Gaza betraktar jag som folkmord. Läs gärna en analys av de vanligaste myterna och lögnerna om Israels offerstatus i den här artikeln.

  SvaraRadera
 4. Intressant i mediabevakningen är att när det gäller Gaza/Västbanken, tillfrågar man en palestinier om dess syn måste man också tillfråga en israel, ofta en högre tjänsteman.
  Det är ju nu det har brutit ut i fullt folkmord, vad vi ska kalla det som har skett innan vet jag inte men låggradigt folkmord? Tråka ut befolkningen tills de bara inte står ut längre? Jag vet egentligen inte vad jag ska kalla det, det verkar så konstigt att man måste försvara att man fördelar skuld. Att man måste påpeka att det har förekommit systematisk förföljelse under lång tid. Men som i alla krig, det är de civila som dör först och i störst massor!

  SvaraRadera