tisdag 1 maj 2007

Stereogulor

Krossar ett ägg. - Kolla två gulor! Krossar ett till. Va! två gulor i det också. Hur stor är sannolikheten för det? Krossar ett till. Vad fan, nu hämtar jag kameran. Av sex ägg i en äggkartong hade alla dubbla gulor. Vad har hänt med hönsen?

Uppdatering: Min allra blygaste läsare skickade mig två länkar med mer information om tvillinggulor, den här och den här.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

 1. Haha, vad lustigt. Kan tänka mig att det var kravägg av något slag. Ägg från frigående höns eller så. Det är inte alltid hönor lägger ägg varje dag och då kan det bli två gulor i ett och samma ägg när hönan till slut klämmer ut det så att säga. Men alla ägg i en och samma kartong - snacka om mervärde ;)

  SvaraRadera
 2. Mamma köper ägg direkt av producenten, sådana som är för stora för att säljas i butiken eller i övrigt inte passar in. Hela flak där alla äggen har dubbla gulor. Det är lite absurdt ibland.

  SvaraRadera
 3. Jo, det var krav-ägg. Stora var de. Men varför gör hönorna så? Är det en enskild höna, eller gör de så tillsammans? Går det i perioder eller beror det på någon yttre omständighet.

  SvaraRadera
 4. Tror hönor gör så när de liksom är nybörjare. De vet inte riktigt hur de ska lägga ägg om man säger så. Bodde för många år sedan hos en familj som hade en mindre farm i trädgården. De första äggen var pyttesmå, så kom dubbla gulor och efter ett tag la hönorna "singelägg" nästan varje dag och de dubbla gulorna blev mer sällsynta. Och kolla vad tokigt det kan bli ibland http://www.na.se/artikel.asp?intId=1146160

  SvaraRadera