Inspirerad av Margit tänkte jag att jag skulle plocka gullviveblommor och smaksätta sprit med. Jag trodde att gullvivan var giftig, men min örtbok säger att både blommor och blad är ätliga och kan användas i sallader. Den innehåller dock salicylater, vilket kanske allergiker ska tänka på.
Snart insåg jag att plockandet tarvade en blå pall. För jobbet är ganska drygt.
Bättre så. Stoppar man näsan i burken så påminner det mig väldigt stark om en doft från medelhavsområdet. Jag undrar vad det kan vara.
Andra bloggar om: gullviva, dofter, brännvinskryddning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag gick och stirrade i backen igår och såg en massa gullvivor och tänkte jajamen, här ska nog gå att få ihop fyra deciliter. Men salicylater. Jag är allergisk som tusan som salicylater :(. Bra att du sa det så slapp vi en katastrof :).
SvaraRadera