söndag 27 maj 2007

Fast forward

Nu går det undan i gräset. Det gäller att ligga i för att inte hamna på efterkälken i kampen mot naturens världsherraväldesambitioner. Man måste vara tydlig. Ogräset ska behandlas som Jan Björklund behandlar skolbarnen. Inget pjosk!

Klassens ljus den här helgen var nog aklejorna (Aquilegia x caerulea, Swan White F1) som blommar hämningslöst. De satte jag förra våren från frö och har inte sett blomma förrän nu.

I stort sett alla chiliplantorna blommar också vilket bådar för en bra skörd.


I helgen har vi flyttat ut mycket av det förkultiverade i växthuset till landen i hopp om att det inte blir någon mer nattfrost på Vikbolandet. Har vi otur så stryker en del växter med. I växthuset står nu mest en massa tomater och chili, och så lite gurka och melon. Och solrosor och luktärt och lite till som ska ut när vi kommer på var det ska stå.


Som en minnesanteckning för mig själv och som jämförelsematerial mot senare bilder publicerar jag några bilder på landen, trots att de ännu inte ser mycket ut för världen.

I landet vid hallonen har vi nu dill, kos-sallat, fänkål, palmkål, mangold, bladselleri och lite bondbönor. Solrosor i fonden.

Potatislandet har Minerva till vänster, Silla till höger och bondbönor i mitten.

Vitlökslandet har kanske fem olika sorters vitlök, men ingen vet vilken sort som är vilken, utom möjligtvis älgen eller vad det var som sparkade omkull alla pinnarna med namnen på.


Och så det sista landet. Där har vi salladsärt, märgärt, störbrytbönor och lite lin. Ett litet torn med vild italiensk luktärt. I nästa bädd lite mer potatis och plats för en rad av något annat. Och lite Blå Snokört. Längre ned i samma bädd har vi sått rucola och satt ut lite spetskål. I sista bädden har vi palmkål, gurka och zucchini och några blommor som jag glömt namnet på. Fåglarna gillar att sitta på bönställningarna och den längst till vänster lutar inte som det ser ut på bilden.

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Åh har ni älgar som ägnar sig åt regelrätt vandalisering? ;)
    Bara rådjur är väl värre fast de äter väl upp precis allt de kommer över.
    Å andra sidan blir ju vitlöken då mer spännande eftersom man inte riktigt vet vilken sort man äter...

    SvaraRadera
  2. Dina bilder väcker min hemlängtan.

    SvaraRadera