onsdag 23 juli 2008
Bönor är plockmat
Buskbrytbönan Maxibel har vi nu skördat den andra omgången bönor från. Den är god och dessutom tidig i relation till allt annat som är sent hos oss i år. Efter förra årets lyckade brytbönsskörd är brytbönor (haricots verts) en favorit; jag gillar att gå och kolla om det finns bönor att plocka. Först nu börjar störbrytbönorna (Neckarkönigin) komma igång med blommningen på sin klätterställning, men Maxibel och allt annat i pallkragarna växer som galet. Bönor ger mer skörd om man skördar regelbundet, sägs det, så jag tar även ganska små bönskidor. Igår åt vi dem lätt kokta och med lite gruyère i stavar till, och en Crémant de Bourgogne (Geisweiler Monopole) som jag tycker är ett väldigt gott mousserande vin. Gravida L fick nöja sig med en äppelmust (Kullamust) som var adekvat till.
Läs även andra bloggares åsikter om brytbönor, Maxibel, sommarmat, gruyere, haricots verts, aptitretare
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
...btw...grattis!
SvaraRaderaDet är gott att ha haricots verts i tex. grönsaksröror, det brukar jag ha ;-)
SvaraRadera