måndag 31 mars 2008

Till Paris

Nästa resa går till Paris. Där ska jag gifta mig. Med L. Den 16 maj på svenska ambassaden.


Tenendosi per mano


Är det månne någon av mina läsare som har en lägenhet i Paris att låna ut 14 - 20 maj? Eller tips om billigt hotell? Vi lägger hellre pengar på mat än på boende. Funderar också på var man ska äta en riktigt god måltid och bli uppassad som en drottning den 16. Kan Taillevent vara något, trots att de har förlorat en stjärna och ägaren sedan 45 år dog i januari? Jag föredrar något klassiskt franskt framför det experimentella en sådan dag.

Vi tar tacksamt emot alla Paris-tips vi kan få.

Festen blir lite längre fram.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

15 kommentarer:

 1. Vilken bra blogg. Hit kommmer jag återvända.

  SvaraRadera
 2. Nämen åh, vad skoj! Grattis! Var ska man börja.. i Paris finns mycket skoj. Kolla in Angelinas på Rue de Rivoli, tex. Väldigt tjusigt café.

  SvaraRadera
 3. Nämen oh, nämen nä!!! Grattis grattis!!! Och om du hade bestämt dig för att gifta dig med någon annan när du saknade L för bara några veckor sedan, då hade jag ju börjat undra ;).

  Hälsa L och gratulera så mycket!!!!!

  SvaraRadera
 4. Hotel LePic på Rue LePic, precis wid Place de Montmartre, har inte bara ett roligt namn, utan var, i alla fall då jag och min numera f d fru gifte oss i Paris, väldigt prisvärt. Där inkvrterade vi hela "det resande teatersällskapet " som hängde med oss ner. Inne i kvarteren österut ( tror jag det blir, bort från Place de Clichy och Moulin Rouge )ligger flera billiga och bra "hål i väggen " med 3-rättersmeny inkl. vin. Se bara upp för den lilla gatan med en ´lång trappa mot Sacre Coeur! De långbenta blondinerna är nämligen prostituerade transor som inte är så trevliga mot turister!
  Grattis och ha det så bra

  SvaraRadera
 5. Nämen grattis! Vad roligt!

  Har inga bra Paris-tips men hoppas ni får en härlig resa. /Maria C.

  SvaraRadera
 6. Vill ni äta lite rustikt, men jäkligt bra och fransk-baskiskt: Chez l'Ami Jean (7e arr). Boka i förväg. Litet ställe, men stor mat. Det sägs att man bör äta på den krogen INNAN de får en stjärna, för så skulle man få vänta på bord i ett halvår :)

  SvaraRadera
 7. Och en bekant tipsar om La Tour d'Argent för första klassens restaurantupplevelse (**).

  SvaraRadera
 8. Tack för alla tips!

  SvaraRadera
 9. grattis!

  /tant banjo

  SvaraRadera
 10. Glöm ej heller att spana in te och tillbehör på Mariage & Fréres (4e, 6e och 8e arr). Synnerligen omfattande tehandel i underbar atmosfär. Det är rätt romantiskt också :)

  SvaraRadera
 11. Kolla in Rosa Jacksons Edible Paris. Rosa är en underbar person som nog har samma matsmak som vi. Kram o lycka till.

  SvaraRadera
 12. Brukar komma hit lite då och då. for att kolla. Gillar bloggen men har aldrig kommenterat förr. Men Bröllop och restauranttips för Paris kan jag inte motstå.
  Klassikt franskt: au Trou Gascon i 12e Arr. (Rue Taine). Alan Dutourniers första restaurant i Paris, genuin mat (anklever mm) från sydväst. För Armagnac-heads ett tempel.
  Stor Resekassa: Dutourniers flaggskepp Carre des Feuillants (nära Tuillerie). Himmelskt gott, priserna i samma rikting. Lunchen var det enda vi hade råd med, och den var värt priset.
  Osvenskt: La Ribouldinge i 5te Arr. nära kyrkan St Julien le pauvre.
  Specialiserade på abats , prisvärt.
  Le Temps des Cerises: rue Butte aux Cailles i 13 Arr. . Drivs av ett koperativ,gott,prisvärt bistrokök, trevlig stämmning. Kann inte missas, restauranten är röd!

  Trevlig resa och grattis.

  SvaraRadera
 13. Ska kolla upp dina tips, Ingemar. Återkommer med rapport. Tack!

  SvaraRadera