söndag 2 mars 2008

Israels brott och omvärldens tystnad


Omvärldens skuld genom tystnad är stor. Medias ansvar genom vinklad rapportering går inte att bortse från. Det hela blir självklart om man räknar döda. Jag minns när det gick tre döda palestinier på varje israel. Sedan blev det tio palestinska liv per israeliskt liv. Nu är vi uppe i att en död israel rättfärdigar mördandet av mer än 100 palestinier och att det är acceptabelt att säga att palestinierna ska utrotas. Den svenska regeringens inställning och handlingar i frågan om Israel och Palestina är en stor skamlighet.

Lars Ohly uttalar sig i ett pressmeddelande:

Israel fortsätter att döda palestinier. Blockaden mot Gaza svälter ut människor samtidigt som direkta attacker dödar civila, varav många är barn. Raketer skickas mot flyktingläger där människor inte kan gömma sig och inte försvara sig.

- Israels agerande är vidrigt och avskyvärt, säger vänsterpartiets ordförande Lars Ohly i en kommentar. Nu måste omvärlden reagera mot ockupationsmaktens uppenbara likgiltighet för palestinska liv.

Palestinska LO i Gaza har bombats, deras byggnader har totalförstörts. Bland annat svenska biståndsmedel har byggt upp den palestinska fackföreningsrörelsen.

- Detta borde vara tillräckligt för att den svenska biståndsministern skulle reagera med avsky mot Israels agerande, men Gunilla Carlsson är tyst, fortsätter Lars Ohly.

- Israels attacker är tydliga och grova brott mot den fjärde Genève-konventionen. Så länge inte omvärlden reagerar med styrka kommer brotten att fortsätta. Alla länder har möjlighet att ställa individer som gjort sig skyldiga till grova brott mot Genève-konventionen inför rätta. Nu är det hög tid att de ansvariga i Israel får svara för sina övergrepp. Jag kräver därför att Sveriges regering agerar så att de ansvariga ställs inför rätta, avslutar Lars Ohly.


Dagens Nyheter, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Helsingborgs Dagblad, Sydsvenska Dagbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

 1. du har så rätt!!!
  Tack för att du står på den rätta sidan!

  /Rima

  SvaraRadera
 2. Jag undrar bara - var någonstans står det om den döda Israelen? Jag har inte hittat någon? Att 17 civila och 83 terrorister dödas är ändå inget nytt.

  50 raketer per dag skickas mot staden Sderot. Är inte dessa värda rapportering?

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Om du inte läser inlägget innan du kommenterar så ska du inte kommentera på min blogg, Platinaapa, och jag betackar mig för propaganda från terroriststaten Israel. Kort sagt, dra åt helvete!

  Jonathan: Har du inte läst om raketerna och den döda israelen, så vet jag inte vad du läser. Kalle Anka?

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Att du kallar dig Andreas i stället, Platinaapa, spelar ingen roll, eftersom ditt IP-nummer är detsamma. Att du tycker att de som du kallar terrorister ska dödas utan rättegång hör till den typen av propaganda som du kan sprida på Israels propagandasidor, inte på min blogg. Återigen - dra åt helvete!

  SvaraRadera
 7. USA är ju inblandat, så länge de är en av säkerhetsrådets permanenta medlemmar när ordet folkmord inte ens viskas. Gud vet att det borde ha gjorts för länge sen. Så länge som USA håller Israel om ryggen kan man stänga Gaza lite som man vill även om det innebär att barn svälter ihjäl, saknar adekvat sjukvård och rent vatten. I dess bakvatten får man sedan konstatera att desperata människor gör desperata saker.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Olbap: Jag tillåter inte rasistiska kommentarer på min blogg, äckel.

  SvaraRadera
 10. Vet man överhuvudtaget om vad som är rätt o fel? Vad som är obejktivt o subjektivt? Går det att döma vad som är rätt o fel, utan att vara säker på något? Vad kan vi vara säkra på?
  Ett människoliv är värt lika mycket, oavsett namn, födelseort, eller religion.
  Vad kan vi döma med rätta?

  SvaraRadera