Oxsvanssoppa lär jag inte få i Indien, har jag förstått, så när jag missade inlämningstiderna för visumansökan på Indiska ambasaden idag så kilade jag till Hötorgshallen och köpte oxsvans och märgben hos sydamerikanen.
Här kommer första delen av oxsvanssoppereceptet, så fyller jag på med fortsättningen om 4-5 timmar när den är klar i ugnen.
Åtminstone det här behövs:
- 6 mellanstora skivor oxsvans
- smör
- 2 märgben
- 1 stor morot
- 1 stor palsternacka
- 1 stjälk blekselleri
- 3 små lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 lagerblad
- några stora nypor salt
- 3/4 flaska rödvin
- Sätt ugnen på 150 grader
- Bryn svansarna runt om och överallt i en stor klick smör i en ugnssäker gryta
- Tärna under tiden rotfrukterna och stjälksellerin
- Lägg över svansarna på ett fat och bryn försiktigt det tärnade en stund
- Skär löken i kvartar och släng ner
- Lägg tillbaka svansarna och märgbenen
- Släng ner en vitlöksklyfta och ett lagerblad och några nypor salt
- Häll ner vinet
- Fyll på med vatten så att det täcker
- Sätt på lock och ställ in i ugnen.
- Låt stå tills tålamodet tryter (4 ½ timme?)
Fortsättning följer...
Andra bloggar om: oxsvanssoppa, oxsvans, Indien, släkten, Ostindiska kompaniet, David Pontin, Linné, märgben, rotfrukter, soppa,
När åker du/ni?
SvaraRaderaVi måste utverka system för att kunna betala lösen om du nu blir inspärrad av någon wannabee-maharadja någonstans!!
Jag åker den 1/12, L den 4/12. Kanske bäst att ta med en påse malen chili?
SvaraRaderaeller peppar?! ;)
SvaraRaderasorry kunde inte låta bli ;)
Se till att ha Lexinor med er på resan. Be en läkare skriva ut.Kram
SvaraRaderaJag får en stark känsla av att Lisa har efarenheter från Indien som hon inte tänker dela med sig av förrän vi kommer tillbaka.
SvaraRaderaHärligt! Som jag har väntat på det här receptet! Ända sedan du någon gång i förbifarten nämnde att du gjort en oxsvanssoppa, bara sådär.
SvaraRadera