En gravstenshuggare i närheten har sålt verksamheten till ett byggbolag blev jag tipsad om. Jag åkte dit igår och idag, men har inte funnit någon att prata med. På framsidan, i något som inte kan tolkas annat än som en skräpstenshög, hittade jag två skivor som passar perfekt som bakstenar till gasugnen i den nya bostaden, och ytterligare en marmorskiva som blir bra när jag ska göra praliner. Nu är det dags att väcka surdegen till liv igen! Vet någon läsare vad för stenslag skivan på bilden är av?
Andra bloggar om: baksten, marmorskivor, fynd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh marmorskiva!!!
SvaraRaderaDet är helt fenomenalt för att knåda deg på!!
Nej, deg ska "knådas" och arbetas på trä. Men marmor är perfekt för alla slags konditorivaror, som exempelvis marsipanarbeten, eftersom de håller materialet kallt.
SvaraRaderaJag tror att Jessika menar t.ex smördeg och liknande som ska hållas kallt. Jag knådar min vanliga bröddeg i matberedaren.
SvaraRaderaDet är nog bra att artbestämma stenen innan den används för matlagning. Finns väl en minimal risk att det är ett exotiskt stenslag som kan avge tex arsenik under upphettning.
SvaraRadera