lördag 10 oktober 2009

Korvspruta


Man vill ha en fin korvspruta, men ändå inte en som den här som kräver manuell vevning. Men det är en fin bild ur en bok i min charksamling.

I morgon åker jag upp till Östersund för en veckas teoriundervisning i finansiering, ekonomi, marknadsföring och byggnader. Dessutom är ett studiebesök inplanerat på torsdag. Vi får se om det finns något att rapportera hit. Så länge kan ni titta på de här fina bilderna och drömma er bort.




Bilderna kommer från Receptbok för charkuterister av Henning Fasth, Stockholm 1936.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

  1. Men det kanske skulle räcka med en handvevad, inledningsvis, om du börjar i liten skala med små satser.

    SvaraRadera
  2. Nej, en handvevad är inget att ha för mig. Den går inte att köra ensam.

    SvaraRadera
  3. Har inte de flesta elektriska köttvarnar en korvtillsats? Eller går det alltför fort, så att man förlorar kontrollen?

    SvaraRadera
  4. Vid det här laget vet jag ju att en handvevad duger alldeles utmärkt, åtminstone för hemmaproduktion. Den jag har nu, på kanske 8 liter, har jag lärt mig att sköta ensam.

    SvaraRadera