söndag 4 oktober 2009

Morotsskörd


Jag är väldigt nöjd med morotsblandningen vi sådde i år. Ibland smakar nyskördade morötter som tvål. De här har ingen sådan tvålsmak. Idag skördade vi det som fanns kvar i jorden. Jag ser att jag inte skrivit om blandningen tidigare. Jag ska kolla bland fröpåsarna vad det var för något. Återkommer. Vad kan man göra av alla morötter?



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

16 kommentarer:

  1. Härliga färger! När min mamma var liten och det var krig och ransonering i Finland så var tunt slantade och torkade morötter ett favoritgodis. Prova! Kanske en flinga salt på för arr bryta sötman och ge lite vuxnare smak?

    SvaraRadera
  2. Vilka skönheter!
    /AM

    SvaraRadera
  3. Vackra är de, det var ju tur att de var goda också.
    Förvaringen är ett problem, de håller ju ett tag i kylen men man brukar inte ha hur mycket plats som helst där. Torkning låter rätt spännande. Gratäng och grytbas som fryses är andra möjligheter.

    SvaraRadera
  4. Man kan syra morötterna.

    SvaraRadera
  5. De lila men också de vita är väldigt fina!
    Potatisgratäng med morötter i, morotssoppa, grytor med morötter i, morotsjuicer. Du hittar säkert på nåt.

    SvaraRadera
  6. Har du jordkällare eller en kall källare, lägg dem i trälådor och varva med sand. de skall helst inte komma i kontakt med varandra. Så gjorde min mamma och de var fina långt in på vintern.
    Karin

    SvaraRadera
  7. Man ger bort morötterna till sina matbloggande vänner.
    jag är fruktansvärt avundsjuk. Jag fick upp tre förra året och de var stenhårda.

    SvaraRadera
  8. Hmm. De ska vara hårda tills du tillagar dem.

    SvaraRadera
  9. Jo, men de var hårda även efter tillganing. Träiga.

    SvaraRadera
  10. Bräsera till al dente i smör och någon skvätt vatten med en nypa socker och lite vitlök. Sist hackad persilja. Gott.

    SvaraRadera
  11. Så fina, liknar dem jag fick från Årstiderna i fredags, de smakade inte heller tvål. Morotslåda är gott tycker jag, särskilt till chark.

    SvaraRadera
  12. Undrar hur en morotskaka på lila morötter skulle se ut?

    SvaraRadera
  13. Vilka fantastiskt fina morötter! Morotssoppa är en favorit eller rikligt med potatisskalarstrimlade morötter över salladen.

    Det brukar vara lite svårt att spara egenodlade morötter, men om man har en sval källare kan man prova med att förvara dem i fuktig sand.

    Tipsar fröken Dill

    SvaraRadera
  14. Läste just om morötter i en 123-lag med senapskorn. Lät gott. Jag har mjölksyrat morötter en gång efter att ha ätid spröda goda syrade på Lux. Resultatet blev rätt jolmigt dock.

    SvaraRadera
  15. Vi har också, de senaste 2 säsongerna, odlat en blandning av morötter i 4 färger och varit nöjda.
    'Harlekin' stod de nog på påsen (från Hammenhögs tror jag).
    Har klarat sig hyfsat mot morotsfluga, ffa de gula.

    SvaraRadera