Jag glömde att berätta att vi återvände till Flamman-stället i förrgår och hämtade tre kilo stora kantareller och en strävsopp. Mycket att rensa, men det var det värt.
Kantarellerna kommer samtidigt som våra första bondbönor och de passar väl tillsammans - smörstekta kantareller, ihopkokta med en aning grädde och sedan i med knappt förvällda bondbönor.
Här serverat med grillad paprika, tomatsallad och ett grillat örtmarinerat bosarpskycklinglår.
Läs även andra bloggares åsikter om kantareller, bondbönor, Bosarpskyckling, grillad paprika, retstick
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
...eller kanske aspsopp :-?
SvaraRaderaSer smaskigt ut - måste testa bondbönor tillsammans med svamp, det har jag aldrig provat.
Jag tror att det är en björksopp, men både den och aspsoppen är väl strävsoppar, eller?
SvaraRaderaJaha, det är så det är. Jag älskar svamp.
SvaraRaderaHar du sett siten www.svampguiden.com - den är bra tycker jag.
Ja, Svampguiden är jättebra.
SvaraRadera