Sedan passade jag på att grilla och hickoryröka ett par fläskkotletter i klotgrillen. Till det en ljummen potatis-, blomkåls- och spenatsallad och de första salladsbladen från frilanden. Det blev gott.
Grillade och hickoryrökta kotletter
- Salta kotletterna en timme i förväg.
- Lägg samtidigt en näve hickoryspån i blöt.
- Lägg grillkol bara på den ena sidan av klotgrillen och tänd på.
- När kolen är grå, grilla kotletterna direkt över glöden en minut på varje sida så att de får en bra grillyta.
- Flytta kotletterna så att de ligger en bit vid sidan av glöden.
- Lägg de blöta hickoryspånen ovanpå/ovanför de glödande kolen.
- Lägg på lock och reglera ventilationen så att glöden inte dör.
- Låt så kotletterna grillas i indirekt värme i 8 minuter.
Ljummen potatis, blomkåls- och spenatsallad
Lika stor volym fast potatis som fin blomkål och ungefär dubbelt så stor volym färska spenatblad.
- Koka, skala och dela potatisen.
- Koka små buketter av blomkålen.
- Låt spenatbladen mjukna i sin egen fukt och en klick smör.
- Vänd ihop alltihop och salta en aning.
Läs även andra bloggares åsikter om äppelblom, fläskkotletter, grillning, hickoryrökning, potatis, blomkål, spenat, förstaskörd
MissG (missgillette.blogspot.com) kallar dom klövinsekter.
SvaraRadera