måndag 18 augusti 2008

Bullar i ugnen


Idag blev vansinnigt sugen på bullar. Så jag testade Jessicas recept på kanelbullar. Fast jag använde kardemumma från kardemummabergen i Kerala, gammaldags mjölk, råsocker och Saltå Kvarns specialvetemjöl och jag tog en nypa salt i fyllningen. Det var ett bra recept, men jag tror att om man väntar 5-10 minuter innan man har i smöret när man kör degen i degblandaren så kanske degen blir mindre spröd. Nu har jag käkat 5 bullar. Men min mage är mindre än L:s.Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 kommentarer:

 1. Men om du har ätit fem så är det väl inget större fel på bullarna ;).

  SvaraRadera
 2. Det var absolut inget fel på bullarna. Lät det så? Nu har jag ätit sex och det får räcka för i dag.

  SvaraRadera
 3. Man brukar inte ha specialvetenmjöl i bulldeg, om "special" fortfarande betyder att mjölet är särskilt rikt på gluten. Det är bra till baguetter och dylikt, men inte till bulldeg. Då ska det helst vara lite svagare mjöl.
  kb

  SvaraRadera
 4. Det beror väl på hur mycket luft man vill ha i bullarna?

  SvaraRadera
 5. Jan Hedh har "vetemjöl med hög proteinhalt, gärna stenmalt" i sin vetebulldeg i Bröd.

  SvaraRadera
 6. Här finns uppenbarlingen en motsättningen mellan stockholmare, som kör med ägg och tydligen proteinrikt vetemjöl, och göteborgare, som kör utan ägg och med svagare mjöl. Äntligen en förklaring till att kanelbullarna, liksom makrillarna, aldrig blir lika goda på östkusten.
  kb

  SvaraRadera
 7. Har man inga ägg och bara svagt mjöl och veka degar, så kanske man har behov av att skapa en motsättning gentemot dem som faktiskt har. Sitt du där i regnet bland motorlederna och baka makrillsbullar; ingen av oss med starkt mjöl i påsen blir avundsjuk.

  SvaraRadera