fredag 25 januari 2008

Har någon en burkha (burqa) att låna ut?

Ja, jag undrar om någon i Stockholmsområdet har en fotsid heltäckande klädnad att låna mig till i morgon lördag, för jag är bjuden på maskerad till människor som jag inte känner (och som säkerligen inte läser den här bloggen) och jag tycker att det vore ett intressant experiment att ta sig dit och vara klädd där på så sätt.

(Jag misstänker att jag inte ens vet rätt hur klädnaden benäms, men lär mig då!)

Uppdatering: Än så länge har en fotsid mansdräkt från Oman dykt upp. Egentligen hade jag alltså velat hitta en kvinnodräkt som täcker hela kroppen och ansiktet. Så här långt står alltså valet mellan manligt Omanskt eller manligt Indiskt. Hmm...


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Oj då! En lista på 7 pers är nog för mycket för mig att hålla ordning på! Jag ber om ursäkt, "Jag har utmanat dig!".

  SvaraRadera
 2. jag kunde fixa en med lite mer framförhållning ;)

  SvaraRadera
 3. I bekantskapskretsen visade det sig, som i din edit, att ingen visade sig vara villig att ge en man en kvinnlig klädedräkt. Jag har en väldigt fin klänning plus sjal inköpt i saudiarabien, och så lite annat, men att klä ut en man skulle nog inte provocera om det ingår muslimska gäster, snarare ge dem ett jävligt gott skratt. Fast det kan det ju vara värt ;).
  Du kan komma mycket långt i fotsid klädnad och rätt sjal kan jag garantera. Fördelarna med båda kan vi ta någon annangång.

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte att det ingår muslimska gäster, det är ganska ovanligt i svensk vit radhusmedelklass. En riktig burqa är nog mer provocerande för svenskar. Jag ser det i Kista ibland. Därför skulle det vara intressant att känna hur det känns att sitta på tunnelbanan och pendeltåget iförd en. Ingen skulle ju heller veta att det var en man därunder, så skratten skulle nog utebli oavsett om det var burqavana eller -ovana som såg mig.

  Dessutom skulle det vara skönt att få vara i fred på en maskerad där man inte känner någon. Jag kunde sitta tyst och hotfull i ett hörn, med en drink.

  Nu blir det indiskt i stället, tror jag, för det är snyggast.

  SvaraRadera
 5. Det hade varit mycket intressant att läsa din burqarapport om du hade fått tag på en burqa!

  SvaraRadera
 6. Åh, nej synd att jag inte har varit mer aktiv läsare senaste tiden. Jag har ju en burkha! Om jag bara hade vetat, säg till mig nästa gång!

  SvaraRadera