Jag hittade följande hemma att fylla med: mitt, enligt Speckhuggarens recept, egenrimmade sidfläsk som jag rökt i grannens trädgård kvällen innan, ett par deciliter blandsvamp fryst i augusti, vår egen fina färska rosmarin, lagerblad, salvia och timjan, färsk vitlök, ett par lökar, panko-smulor, den av brorsonen pressade sicilianska olivoljan, salt och peppar.
Det som följer är inte ett recept, men eftersom resultatet blev bra så vill jag skriva ned vad jag gjorde som en skiss att arbeta vidare med.
Vad gäller själva bringan så var jag osäker på hur mycket av fett och hinnor som jag skulle putsa. Nästa gång putsar jag bort mer. Det är ingen fara att köttet blir torrt när det är fett fläsk i fyllningen och det tillagas så varsamt.
Bryn runtom i smör på hög värme. Lägg en kvartad lök i botten på en trång, tät ugnsform. Lägg i köttet och slå över en deciliter vitt vin. Lägg på lock och ställ in i ugnen. Kör på låg värme till 75 graders innertemperatur, c:a 2½ timme.
Slå in rullen i folie. Sila den rikliga skyn, skumma och reducera.
Serverades med gremolata, sky, potatispure med massor av smör och (Äglamarks utmärkta) parmesan, krispig pak choi & daikon-sallad med syrlig senapsdressing.
Läs även andra bloggares åsikter om kalv, kalvbringa, kalvrulle
foodloops, snören i silikon, med såna skulle du slippa binda upp med vanligt snöre om du inte föredrar det så vill säga.
SvaraRaderaLåter helt underbart!
SvaraRaderaMmmm, jag blir så hungrig!
SvaraRaderaSer fantastiskt ut! Men hur mycket fett blir det kvar? Jag är lite känslig för för mycket sådant i maten...
SvaraRaderaDet beror på hur mycket fett man putsar bort och hur mycket fett fläsk man har i fyllningen. Men mycket smälter nog ut i skyn och kan skummas bort. Övrigt kan skäras bort på tallriken. Det känns verkligen inte som en fet rätt.
SvaraRaderaHeja! Du är verkligen tillbaka!!! Kalvbringa är smaskens!
SvaraRaderaKanon. Ska enligt säker källa ha varit smaskens.
SvaraRaderaDet ser verkligen helt otroligt vackert och välsmakande ut.
SvaraRadera