L gästbloggar:
För ett par veckor sedan åkte min kollega Marzena till Polen för att gå på sin kusins bröllop. Hon bodde på sin morbrors gård där även förberedelserna inför festen hölls. Under Marzenas första natt på gården slaktades en gris. Dagen efter kom traktens korvmakare. Morbror, en granne och korvmakare hjälptes sedan åt att framställa två sorters korv och en rökt skinka. En dag senare var det bröllopsfest på traktens disco. Då serverades korven med vodka och syrade gurkor med mera. Jag önskar jag hade varit med!
Foto: Marzena Baranowska
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken rök! Vilket yrke! Ambullerande korvmakare och charkuterist. Mycket inspirerande. Finns det någon chans att man får en beskrivning/ögonvittnesskildring av hur själva rökningsprocessen gick till. Det ser ut att vara genialt i sin enkelhet?
SvaraRaderaVet du hur en sådan där korvkanyl fungerar? Är det någon form av skruv som driver fram korvmassan?
SvaraRaderaJag ska höra efter med Marzena. Men hon är ledig från jobbet i ett par dagar till./L
SvaraRaderaMarzena och du kanske kan ordna en studieresa till korvmakaren.
SvaraRaderakb
Ja, det kan du väl ordna, L? Jag har aldrig varit i Polen.
SvaraRaderaStefanie: Det är en korvspruta. Finns att köpa på till exempel Nima. Tror att den fungerar som en skruv. Se en bild här.
SvaraRaderaWow, vilket fantastiskt inlägg och vilka bilder. Önskar jag hade varit där jag också.
SvaraRadera