lördag 15 augusti 2009

Ordningsförseelser


En vanlig situation är också att den byggande ger in en ansökan om lov och att han, efter att ha fått besked från byggnadsnämnden att han kan påräkna lov, påbörjar åtgärden innan lovet har meddelats. I fall av detta slag är den byggandes underlåtenhet att invänta att bygglov lämnas vanligtvis att betrakta som en ordningsförseelse.
När man säger våldtäkt tänker man mest på riktiga ruggiga våldtäkter. Men tar man en man och en kvinna som känner varandra och kvinnan säger att hon inte har lust i dag, men mannen kör ändå. Visst är det oschysst, men kanske inte värt två års fängelse. Det liknar mer en ordningsförseelse, säger han.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

 1. Jag får passa mig så att jag inte blir utsatt för en "ordningsförseelse".

  SvaraRadera
 2. Ang Rolf Hillegren:

  Skicka:
  * Blommor
  * Present
  (eniro.se)

  SvaraRadera
 3. Å ena sidan kan man ju tycka att en ordningsförseelse per automatik är en bagatell. Men å andra sidan utgör det som beskrivs i första stycket en SOLKLAR våldtäkt, om man byter ut "byggande" osv mot "sexuell aktivitet".

  SvaraRadera
 4. Ja, vad fan säger man...

  SvaraRadera
 5. En "ordningsförseelse" behöver absolut inte vara en bagatell!

  Nej in med felparkering i brottsbalken bara. och inför begreppet "grov felparkering" med lägst två års fängelse.

  Å andra sidan finns redan detta i brottsbalken, egendomsbrott och egenmäktigt förfarande.

  Men då gäller det att man "felparkerat" på enskild, privat, mark. Det är brottet "felparkering" på allmän gatumark som anses vara "ordningsförseelse".

  Och det medför att använder man termen "ordningsförseelse" i detta sammanhang så jämställer man situationen med att en man lägrar en kvinna med att parkera bilen på allmän gatumark, med eller utan tillstånd.

  Och oförskämdheten i det här sammanhanget är att jämställa en kvinnas privataste delar med allmän gatumark. Vad är detta för dumheter?

  Klart det är kränkande och förolämpande och bättre blir det inte för att man gör om felparkeringen på allmän gatumark från ordningsförseelse till brottsbalksbrott. Kränkningen kvarstår för det.

  SvaraRadera
 6. Jag höll också på att sätta kaffet i halsen. Jag trodde nog på allvar att ingen tyckte på detta vis. Tänk om det finns fler?

  Anna Maria

  SvaraRadera