tisdag 9 november 2010

Igår äpplen idag snöstorm

Grisarna har det inte lätt. Idag har Marzena varit mycket upprörd och förvirrad av vädret. Med den här stormen blåser snön in överallt, även in i deras kätte och på halmhögen som de kryper in i för att skydda sig. Jag tror för övrigt att de har kommit in i puberteten. De är inte alls lika keliga längre, i varje fall inte Vera och de är mer skrikiga när de vill ha mat. Det vill säga mest hela tiden. Men de är förtjusande också. Så här var de häromdagen då jag skulle ge dem lite äpplen till mellanmål.



I söndags medverkade jag i P3 Kultur och talade om kött och korv. Det var faktiskt både trevligt och intressant, inte minst för att programledaren och producenten faktiskt hade känt den spirande korvtrenden och letade upp mig. Häromdagen publicerade både DN och GP en dålig text om korv från TT, men kommentarerna visar att folk verkligen vill veta mer om korv och om hur man gör sin egen. Nu har även Bonniers vårkatalog lagts upp på nätet där korvboken annonseras. Det är spännande att det händer så mycket kring korven och charkuterierna just nu och jag känner mig alldeles lugn när det gäller boken. Jag och redaktören bollar manus fram och tillbaka och fotografen och jag har bara fyra korvar kvar att plåta. På måndag går manuset till formgivaren och det kommer att bli mycket lättare att göra de sista korrigeringarna så att det blir en bra bok när texten ligger i en form.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

  1. De är helt enkelt underbara! Med språket inställt på svenska protesterar inte min webbläsare heller. En rolig effekt är att (det nöffande) ljudet går fram oavbrutet, men bilden återges mer sporadiskt -- kan man skönja en tendens? ;)

    SvaraRadera
  2. Protesterar din webbläsare annars? Och laggar det för att du har långsam uppkoppling?

    SvaraRadera
  3. Hej,
    hörde ditt inlägg i P3 Kultur och blev inspirerad att göra korv själv.
    Finn receptet på falukorv med i din korvbok?
    Med småbarn blir det gärna mycket falukorv.

    SvaraRadera
  4. Hej Irja,

    Ja, receptet på falukorv finns med i boken.

    SvaraRadera
  5. Ser fram emot boken! Kommer du att sälja den själv eller måste man vänta tills den finns i handeln?

    SvaraRadera
  6. Jag överlåter försäljningen till de som kan det bättre. Jag ser att man kan ha bevakning på boken på Adlibris

    SvaraRadera