tisdag 1 mars 2011

Helgsysselsättning

I förra veckan rymde Vera och Marzena igen. Grannarna ringde och var lite upprörda. De har hästar och hästar är ofta rädda för grisar. Jag sprang ut och hämtade en hink med gröpe och fick snart in dem i hagen. Men en stund senare var de ute igen och jag fick G-E:s hjälp att få in dem i en box i stallet bredvid Jürgens box.

Det visade sig att det inte var ström i eltråden. Den var översnöad på flera ställen och tyngden från snön hade gjort brott i metalltrådarna. De gånger som grisarna har rymt så har det alltid varit under en kombination av förutsättningarna dåligt med ström i tråden, brunst, kyla och kanske hunger. Man lär sig efterhand, men grisarna blir också större och större. Som så ofta så handlade den här helgen om att ordna för djuren. När eltråden var fixad försökte vi med grannar och vänners hjälp få ut gyltorna i hagen igen, men den här gången var det inte lika lätt som vid tidigare tillfällen. Nu verkar det som om Vera brunstar.
Det är ju inte så där superspännande filmer som jag lägger upp, men för den som inte är bekant med utegrisar kan det vara intressant att se hur fina, snabba och viga de är.
Till slut fick vi in dem i hagen, men då hade fotografen tröttnat.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

 1. Finfina Grisar.

  Nu när snön försvinner är det bra och ha en låg tråd innanför, ca 1m in och 40-50 cm hög.

  SvaraRadera
 2. Gu så söta de är. Blev så glad av att se dem springa :-)

  SvaraRadera
 3. Slog upp söndags-DN och hittade dig!KUUUUL!!!
  Stort grattis från fröken Dill och J

  PS: Grisarna är supersöta, nästan lika söta som våra illrar

  SvaraRadera