torsdag 22 juli 2010

Konstig sommar


På två månader har vi sålt och tömt tre hus. Nu är äntligen det mesta över. Jag har försummat skrivandet här. Men sedan två veckor sitter jag vid skrivbordet på bilden och skriver ned allt jag kan om korv. På bordet bredvid har jag mitt referensbibliotek för korv och chark. Tio meter utanför dörren väntar bryggan i sjön. Där badar jag så snart hettan i luften eller hjärnan blir för svår. Var tredje eller fjärde dag tillverkar jag korv. Jag har gjort citronkorv, falukorv och nu senast isterband. Allt med lyckat resultat, än så länge.

Mina vänner K & T upplåter sitt hem förutsättningslöst och stöttar mig i allt. Vad ska jag säga? Den här sommaren hade varit svår att genomlida utan dem. Jag saknar vårt sålda torp, men ser än mer fram emot att flytta in i vårt nya hem.

Om åtta dagar tillträder vi vår gård.

Citronkorv med Mistral-inspirerad sallad.

Egen falukorv. Godare än någon annan jag smakat.

De egna isterbanden. De kramas.

Andra omgången torkas till i morgon innan rökningen. Sedan blir det provsmakning.


9 kommentarer:

 1. Trevligt att läsa dig igen.
  Lycka till önskar även jag.

  SvaraRadera
 2. Tack, båda två. Kommer ni på festen?

  SvaraRadera
 3. Egenmakad korv, det är kärlek till hantverk det. Impad, inte bara av att det blir av utan för att du lyckats!

  SvaraRadera
 4. åtta dagar det är ju ingenting, och nu är kanske åtta dagar bara fyra! Ska bli så spännande att följa hur det går för er. Jag har blivit så inspirerad av dig att jag ska skaffa kaniner att ha på balkongen i höst. Jag hoppas att kaninerna blir glada och sen goda precis som dina grisar!

  SvaraRadera
 5. Kul att du är tillbaka, Louise! Snart får du komma och hjälpa mig med grisarna. Du kan få röka dina kaniner i min rök.

  SvaraRadera
 6. Hurra för er korven och nya gården. Inte säker på att vi kan komma på festen (Johan kanske kan) eftersom jag slutjobbar på boken. Men jag tänker mycket på er och vi vill gärna komma och hälsa på senare i höst.

  SvaraRadera
 7. Vi vill komma och beskåda herresätet! Däremot är vi livegna över lördag-söndag, men om ni fortfarande känner er hugade att ta emot gäster på fredagen så kommer vi gärna. Med bröd tillexempel.

  SvaraRadera
 8. Din politiska åsikt är säker, med ditt engagemang gör din röst hörd på

  http://www.valresultatet.se

  SvaraRadera