onsdag 26 maj 2010

Nedförsbacke

Som sommarpsalmerna alltid påminner om död och förgänglighet, så vill jag skriva om hur det världsliga nu faller på plats till slut, efter någon lös plan och fladdriga drömmar. Som på cykel i plötslig härlig nedförsbacke är jag rädd att välta.

Det praktiska är överväldigande, att tömma tre fastigheter till försäljning och samtidigt handskas med alla minnen som hör till. Nu ligger vårt Annelund, som betytt så mycket för oss, ute till försäljning, och pappas torp gjorde vi fint och lämnade över till visning förra helgen. Till slut blev vi klara med hans radhus också och det ska visas samma dag som Annelund. En liten frist nu, utan flyttbesvär. Sedan får vi se om resultatet av försäljningarna täcker lånen och behoven för gården.

Om 67 dagar flyttar vi in på vår gård. Det är obegripligt. Vår fjantiga lägenhet blir alltmer belamrad med flyttlådor och prylar från de andra fastigheterna. Vi fyller en blivande grannes lada med saker när vi kan. Jag ser vår gård på några hundra meters avstånd övergå i sommardräkt. Varje gång jag kliver ur bilen där vid grannens lada för att packa ur ett flyttlass slår tystnaden mot trumhinnorna. Och ögonen sväller med avståndet över åkern mot skogen.

I helgen körde vi sju lass med saker och framför allt böcker till tippen. Vi slängde nog 90 hyllmeter, 30 därutöver tog jag. Inte mycket av min pappas samlingar hade något värde för någon efter hans död. Men de av hans egna ord som han skrev ned blir minnet av honom i stället. Det är rimligt.

Nu är planen att slutföra arbetet i ett EU-projekt och sedan ägna hela juli-semestern till produktutveckling av korv. 6-8 augusti blir det inflyttnings- och bröllopsfest på gården med gris- och korvgrillning. Säg till om du vill komma.

Uppdatering: Festen blir den 20-22 augusti i stället!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Ni kommer inte att välta, det känner jag starkt.
  Däremot tror jag ni har en härligt upplevelserik tid framför er, som jag är hemskt glad att få följa.

  Och om det går vägen med vår ugnsmontering i bykstugan så kommer jag gärna med hoper av segt, sjysst, surt, köttvänligt bröd till kärleksfesten!

  Grattis än en gång till hela klabbet!

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas att ni hinner färdigt för det vore perfekt med sådant bröd.

  Under tiden så får du gärna skriva ett och annat inlägg på din roliga blogg.

  SvaraRadera
 3. Deal.
  Och tack för inläggs-sporre!

  SvaraRadera
 4. Lycka till med projektet.

  SvaraRadera
 5. Festen blir den 20-22 i stället!

  SvaraRadera
 6. Jag blir alldeles matt blott genom att läsa om allt ni gjort!

  Skulle väldigt gärna vilja komma på fest hos er men får svårt att hinna just den helgen. Möhippa 21-22. Månne får man kanske komma förbi någon annan gång?

  /tant banjo

  SvaraRadera
 7. Men festen börjar ju den 20!

  SvaraRadera