söndag 7 mars 2010

Minnesanteckning: Bogbladsstek


En bogbladsstek med tjockt späcklager som väger 2,5 kilo ger ca. 1,5 kg kött och 0,5 kg späck vilket är bra proportioner för till exempel en salsiccia. Sandströms i Söderhallarna tog 45 kr/kg för detaljen från Nibblegris häromdagen. Resultatet blir ca. 22 salsiccie, vilket räcker för en helg. Benet och lite slamsor blir en lätt buljong att sjuda vitkål, morot och potatis i. Sandström får in sitt griskött på måndagar och onsdagar och då är det slaktat på fredag respektive måndag.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 kommentarer:

 1. Fantastiska K - vad roligt att följa allt du skriver om. Själv är jag i Nicaragua och kvalién på korvar är mycket usel, salami går knapt att få tag på (utöver i huvudstaden). Men köttet på de kubanska restaurangerna är suveränt gått!

  Kör hårt och hoppas få smaka dina mästerverk och stödja din verksamhet så snart det går.

  kram
  Sestrajcic

  SvaraRadera
 2. Tack för de snälla orden, du stackare som måste klara dig utan både korv och snö! Jag ser fram att få bjuda dig på korv så småningom. (Den första korven är alltid gratis.)

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte om Sandströms uttryckte sig korrekt där. AWH/Gudruns styckar Nibblegrisen måndag/onsdag. Det som jag får levererat i morgon är alltså skuret idag. När jag ringde 11:00 och ville öka morgondagens leverans hade dom redan skurit och fördelat rubbet. Det som slaktas i Skövde idag skärs i Stockholm på onsdag. Men attans vad fina dina korvar är.

  SvaraRadera
 4. Slaktas Nibble-grisen i Skövde? Och skulle de då inte kunna få den till Söderhallarna på onsdag som jag skrev? De styckar väl själva, eller?

  SvaraRadera
 5. Om jag ska ha så färskt kött som möjligt till salamiproduktutveckling kanske jag kan köpa direkt från dig?

  SvaraRadera
 6. Slakt måndag i Skövde, styckning onsdag i STHLM, leverans till butiker i STHLM torsd-fredag.

  SvaraRadera
 7. Tack för korrigeringen, Markus!

  SvaraRadera
 8. Men varför tusan finns det inget recept här?!

  SvaraRadera