onsdag 19 september 2007

Gudmundson slirar i sina egna spyor

Den titeln inbjuder minsann inte till någon konstruktiv dialog! Det gör inte heller Per Gudmundson i SvD. I sin osammanhängande spya pådyvlar han Vänsterpartiet en "skev demokratisyn" och försöker framställa de 52 olika organisationer som tillsammans demonstrerade och protesterade mot till exempel
”attackerna på a-kassan”, ”sveken mot de arbetslösa”, ”hoten mot strejkrätten” och (håll i er nu!) ”massakern på kommunala skolor”
som att de deltog i ett odemokratiskt och våldsförhärligande "idéutbyte". Argumentationen pendlar mellan obegriplig och oförskämd.

I själva verket handlade det om åtminstone 5 000 individer, tillhörande eller fristående från en bred samling organistationer, som samlades för att protestera mot regeringens pågående systemskifte. Vad Gudmundson dessutom inte har uppmärksammat, och som jag djupt beklagar, var att varken Vänsterpartiet centralt eller Stockholmsdistriktet, varken SAP eller LO, ställde sig bakom manifestationen. Ändå var naturligtvis en mängd vänsterpartister på plats.

Är det den tydliga och starka enigheten i protesten mot regeringens politik, trots skillnaderna i ideologisk och politisk bakgrund hos de deltagande organisationerna, som så skrämmer Gudmundson? Eller är det bara den vanliga svartmålningen och guilt-by-association-propagandan?

The Badlands Hyena skriver lite roligare än jag om det hela.


Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

 1. På Gotland ska ett utbildningsföretag eller vad man ska kalla dem få öppna nio friskolor. På Gotland, med en total befolkningsmängd på lite drygt 57 000 människor (siffror från Gotlands kommun). Dessutom är ön avfolkningsbyggd. Det dör fler människor än som föds/flyttar dit. Vad gör det med den kommunala skolan om man öppnar nio friskolor?

  SvaraRadera
 2. Redan demonstrationsrörelsens huvudparoll "ett år räcker" känns tveksam ur demokratisynpunkt.

  Jessika, angående skolorna så beror det väl helt på vilken skola som upplevs som bäst. Är det den kommunala skolan så får väl inte friskolorna några elever? Upplevs friskolorna som bättre, tja, då får kommunen fokusera på annat än utbildning.

  SvaraRadera
 3. "Redan demonstrationsrörelsens huvudparoll "ett år räcker" känns tveksam ur demokratisynpunkt."

  Ha ha ha hi hi hi ho ho ho he he he.

  SvaraRadera